Pereiti į pagrindinį turinį

A. Veryga paneigė ankstesnę informaciją: Estija į paveiktų šalių sąrašą neįtraukta

2020-09-04 15:33

Estijos įtraukimas į koronaviruso paveiktų šalių sąrašą – techninė klaida, iš šios šalies atvykstantiesiems nebus taikoma privaloma dviejų savaičių izoliacija, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

 

Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

„Lietuva tikrai negriauna Baltijos šalių burbulo. Klaidų pasitaiko visiems ir Estijos įtraukimas į paveiktų šalių sąrašą yra techninė klaida, kuri jau ištaisyta. Dėl to atsiprašome“, – socialiniame tinkle „Facebook“ penktadienį rašė ministras.

„Baltijos šalys yra sutarusios dėl 10 proc. paklaidos vertinimo. Ją įvertinus, net ir be papildomų diskusijų Estija į paveiktų šalių sąrašą neturi patekti“, – pridūrė jis.

Kiek anksčiau penktadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad Estija įtraukiama į koronaviruso paveiktų šalių sąrašą, todėl atvykus iš šios šalies bus privaloma dvi savaites izoliuotis.

Tad mažiausiai dar savaitę jokių pasikeitimų dėl kelionių į Baltijos šalis nebus.

A. Veryga taip pat teigė besidžiaugiantis, kad „pozityvų sprendimą dėl Baltijos burbulo išsaugojimo priėmė ir Latvija“.

„Tad mažiausiai dar savaitę jokių pasikeitimų dėl kelionių į Baltijos šalis nebus. Tikėkimės, kad situacija ne blogės, o gerės ir galėsime išlaikyti Baltijos šalių burbulą“, – rašė ministras.

Latvijos vyriausybė penktadienį pranešė, kad Estija ir Lietuva dar bent savaitę nebus įtrauktos į vadinamąjį „geltonąjį“ COVID-19 paveiktų šalių sąrašą.

Naujausiais Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, šiuo metu Lietuvoje sergamumo koronavirusu rodiklis yra 16,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų, Estijoje – 16,4, Latvijoje – 4,3.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų