SAM svarsto kreiptis į teisėsaugą dėl pažeidimų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje

Sveikatos apsaugos ministerija svarsto galimybę kreiptis į teisėsaugą dėl galimų pažeidimų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, antradienį pranešė ministras Aurelijus Veryga.

„Mes svarstome galimybę perduoti tą medžiagą teisėsaugos institucijoms“, –  spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Pasak ministro, dėl šios priežasties per penktadienį ir šeštadienį surinkta medžiaga bent kol kas viešai nebus pateikiama.

„Tokiu atveju ji teoriškai galėtų tapti ikiteisminio tyrimo objektu, todėl neskubam jos paimti ir kažkur įdėti. (...) Ten yra įvairiausių duomenų, kiek spėjo mūsų suformuota komanda surinkti per penktadienį ir šeštadienį, kalbamės su teisininkais, kiek galim pulti ir tuos duomenis viešinti“, – teigė ministras.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas antradienį BNS sakė iki šiol patikrinimo rezultatų dar negavęs, todėl negalintis inicijuoti sprendimų savivaldybės taryboje. Anot sveikatos apsaugos ministro, meras „tikrai tą išvadą gaus“.

A. Veryga pirmadienį pranešė, kad Klaipėdos universitetinėje ligoninėje buvo kilę daug rizikos tiek personalui, tiek pacientams užsikrėsti, tinkamai neorganizuota infekcijų kontrolė.

Ministro teigimu, nesutapo Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui ir į ligoninę nuvykusiems ekspertams pateikti duomenys dėl užsikrėtusio personalo ir pacientų, neužkirstas kelias kontaktuoti darbuotojams, dirbusiems su infekuotais pacientais ir nedirbusiems su jais.

Šiuo metu dėl rastų pažeidimų didžioji dalis Klaipėdos universitetinės ligoninės skyrių yra uždaryti, darbas vyksta tik tuose, kuriuose pažeidimų nerasta.

Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį pranešė, kad stabdoma Klaipėdos universitetinės ligoninės veikla, paliekant sveikatos paslaugų teikimą tik Akušerijos ir ginekologijos, Onkologijos bei Infekcinių ligų padaliniuose.

Toks sprendimas priimtas atlikus patikrinimus po medikų ir pacientų pranešimų apie galimus pažeidimus gydymo įstaigoje ir po susitikimo su medikų profesinėmis sąjungomis.

Konferencijos vaizdo įrašas:



NAUJAUSI KOMENTARAI

pats kaltintojas kaltas

pats kaltintojas kaltas portretas
Pats Veryga sakė visai Lietuvai ,kad kaukes nepadeda ir niekas neprivalo jų nešioti ,vot už tai jį patį reikia bausti ,melavo tik todėl ,kad nesugebėjo laiku nupirkti apsaugos priemonių ,koks iš jo ministras senai visi matome ,verstas nenuverstas seime išlikęs pritrūkus balsų

klp

klp portretas
100% nebus kreiptasi,nes tada iškils nusikalstami verygos nurodymai,kurie ne kartą buvo pakeisti.

Petras

Petras portretas
Stai kodel yra puolamas ligonines vyr gydytojas, o odel kad arteja rinkimai,gi reikes atrasti vieta neisrinktam i seima o Kirkuciui
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių