Pereiti į pagrindinį turinį

V.Greičiaus klausimas grįžta į Seimo darbotvarkę

2009-07-15 17:15
V.Greičiaus klausimas grįžta į Seimo darbotvarkę
V.Greičiaus klausimas grįžta į Seimo darbotvarkę / Tomo Černiševo nuotr. Vytautas Greičius

Seimas jau šią savaitę turėtų balsuoti dėl prieš metus įgaliojimus baigusio Aukščiausiojo Teismo (AT) pirmininko Vytauto Greičiaus atleidimo iš pareigų. Dėl to susitarta trečiadienį Seimo frakcijų atstovų susitikime su Prezidente Dalia Grybauskaite.

Į prezidentūrą pirmajam pokalbiui su valstybės vadove po jos prisaikdinimo praėjusį sekmadienį buvo pakviesti visų septynių Seime veikiančių frakcijų atstovai, nors iš pradžių planuota kviestis juos atskirai.

„Tai buvo pirmas susitikimas, skirtas aptarti Prezidentės ir Seimo bendradarbiavimą“, - sakė Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

Pasak jo, D.Grybauskaitė pristatė frakcijoms savo komandą, pareiškė, kad jos patarėjai stengsis aktyviai dalyvauti Seimo komitetų ir frakcijų posėdžiuose, kuriuose bus svarstomi aktualiausi klausimai.

„Prezidentė yra pasakiusi Seimui, kad nenori vetuoti jo priimtų įstatymų, todėl reikalingas kuo aktyvesnis bendravimas, aiškinantis pozicijas ir ieškant geriausių, visus tenkinančių sprendimų, kurių jau nebereikėtų vetuoti“, - teigė L.Balsys.

Atstovas spaudai sakė, kad bendravimą su Seimu prižiūrės patarėjos Audronės Nugaraitės vadovaujama vidaus politikos patarėjų grupė, galbūt bus paskirtas atskiras žmogus - Prezidentės atstovas Seime. „Tačiau sutarta, kad visų patarėjų grupių atstovai lankysis Seimo plenariniuose ir komitetų posėdžiuose pagal savo kompetencijos sritis“, - tvirtino L.Balsys.

Liberalų sąjūdžio atstovas, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas sakė, kad susitikimo metu Prezidentė paragino opoziciją būti konstruktyvia ir padėti valdančiajai koalicijai spręsti sunkmečiu iškilusias problemas. „Prezidentė sakė, kad šiuo ekonominiu sunkmečiu situacija šalyje yra panaši į karo stovį. O karo metu opozicija turi būti konstruktyvi“, - kalbėjo K.Glaveckas.

Pasak jo, susitikime nebuvo aptariami konkretūs įstatymai ar dabar vykstantis Andriaus Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės atnaujinimas.

Tačiau K.Glaveckas pabrėžė, kad jau artimiausiu metu, tikriausiai dar šią savaitę, Seimas pagaliau balsuos dėl V.Greičiaus atleidimo iš AT pirmininko pareigų. L.Balsys patvirtino, kad valstybės vadovės nuomonė nesikeičia: „Tie pareigūnai, kurių kadencija baigėsi, turi būti atleisti“.

AT pirmininko kadencija baigėsi dar pernai liepos 8 dieną, prezidentas Valdas Adamkus kelis kartus teikė Seimui siūlymą atleisti V.Greičių, tačiau parlamentarai arba atmesdavo tokį valstybės vadovo teikimą, arba jo nesvarstydavo. Šiuo metu Seime svarstymo ir balsavimo laukia jau trečias V.Adamkaus teikimas atleisti V.Greičių iš pareigų pasibaigus jo kadencijai AT pirmininko poste.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų