Vidaus reikalų ministrė: žmonės gaus reikalingą pagalbą, kol bus užgesintas gaisras

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sako, kad Alytus gaus visą reikalingą pagalbą, kol bus užgesintas gaisras padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“.

„Noriu pabrėžti, kad Alytus gauna ir gaus visą reikalingą pagalbą, kol bus užgesintas gaisras. Noriu pradėti nuo padėkos mūsų ugniagesiams, kurie yra tikri herojai ir dirba gaisro vietoje, o ne feisbuke“, – pirmadienį spaudos konferencijoje Alytuje sakė R. Tamašunienė.

Ji ragino gyventojus išlaikyti ramybę bei pasikliauti oficialia savivaldybių ir Alytuje įrengto spaudos centro teikiama informacija apie gaisrą ir jo padarinius.

„Ši informacija yra patikima ir jos reikia laikytis bei klausyti. Noriu pamažinti jų susirūpinimą, nes pats miestas nėra taršus, bet prastesnė padėtis Alytaus rajone, Miklusėnuose, nes tokia vėjo kryptis“, – teigė ministrė.

„Geriausia likti patalpose, nevėdinti namų, neatidaryti langų ir tik esant rimtam poreikiui išeiti iš namų“, – pridūrė ji.

R. Tamašunienė taip pat teigė, kad ekspertai, pasitelkę pastato brėžinius, šiuo metu vertina padėtį, kaip sunkiajai technikai pasiekti vis dar smilkstančią padangų krūvą, kuri prispausta užgriuvusio stogo konstrukcijomis.

„Ekspertai vertina konstrukcijas, labai svarbu, kad Aplinkos ministerija pasirūpino pastato brėžiniais. Bus įvertinta, kaip bus galima išgriauti sieną ar jos dalį ir bus įmanoma įvažiuoti su kita technika, kad gesinimo darbai pajudėtų į priekį“, – sakė R. Tamašunienė.

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis teigė ieškantis pagalbos sunkiąja technika, kuri palengvintų ugniagesių darbą, visoje Lietuvoje.

„Situacija tokia, kokia yra. Dūmai rūksta. Stogo neatkėlėme (...) Šiandien nuo ryto ir vakar vakare skambinome per visą Lietuvą prašydami verslininkų, maldaudami, kad jie prikeltų traktoristus ir buldozeristus, kurie nebijo ugnies ir atvažiuotų pas mus“, – teigė N. Cesiulis.

„Kai kurią įrangą, atsivežame iš Naujosios Akmenės“, – pridūrė miesto vadovas.

Jis taip pat teigė, kad naujai pasitelkta technika ir įrengimai leis ugniagesiams gaisrą malšinti ir naktimis, ką iki šiol buvo daryti sudėtinga, nenorint rizikuoti ugniagesių gyvybe.

„Situacija šiuo metu gerėja, dūmų šiek tiek mažėja, gal ne taip greitai, kaip norėtųsi, bet su visa technika turėtume pajudėti į priekį“, – sakė Alytaus meras.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas sako, kad gaisro užgesinimo sėkmė priklauso būtent nuo užvirtusių konstrukcijų atkėlimo.

„Jokia putų ataka nenumatoma, o pats gaisras, jo laikas ir sėkmė vienareikšmiškai priklauso nuo pačių konstrukcijų atkėlimo“, – teigė vienas iš Lietuvos ugniagesių vadų.

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo trečiadienio naktį. Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta.

Nuo gaisro pradžios trečiadienį liepsnas malšina kelios dešimtys ugniagesių iš Alytaus, aplinkinių savivaldybių, taip pat ir iš kitų Lietuvos vietų, jie nuolat keičiasi pamainomis.

Dėl gaisro sukeliamos taršos Alytuje pirmadienį koreguotas ugdymo procesas, uždrausta dirbti Pramonės rajone esančioms įmonėms, taip pat uždrausta lauko prekyba.

Labiausiai kenčia Miklusėnų gyvenvietė, į kurią vėjas bene visą laiką nuo gaisro pradžios pučia sveikatai pavojingą dūmų šleifą.

Aplinkos apsaugos agentūros duomenimis, pirmadienio rytą teršalų – kietųjų dalelių ir benzeno – koncentracijos Miklusėnuose išliko aukštos.

Alytaus mieste kol kas teršalų kiekiai normų neviršija, tačiau pasikeitus vėjo krypčiai, dūmų šleifas nuo gaisravietės gali būti nešamas į miestą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooooo

jooooo portretas
? cia garantuotai tycinis ir politinis gaisras, kazkokia samokslo teorija !!! norint nuversti Vrm ministre, sukeltas sitas velnio gaisras, ir kad atseti ji nesugeba susidorto su savo pareigom...cia ir arkliui aisku,kad cia tycinis -politinis padegimas

cirkas

cirkas portretas
Šeštą dieną atvežė šviestuvus:))) "Gauną visą reikiamą paramą..." Kas gauna? Ukrainos savanoriai sanatorijose?:))) Juk ten milijardieriai tokie vargšai, kad neturi pinigų žmonių reabilitacijai, jiems pinigų pakanka tik įmonėms Rusijoje:)

Liūdna

Liūdna portretas
Bet tikrai operatyviai dirba valstybės tarnautojai,viskas ant Alytaus mero pečių.Jau šešta para.Kažin kaip būtų ,jeigu tai atsitiktų Vilniuje?Tik ką buvo pratybos dėl Astravo atominės,tai kodel dabar pratybų organizatoriai tyli?Kodel Alytaus gamyklų dirbantieji neina į darbą atostogų sąskaita,tai kokios čia atostogos?Kodel rajono gyventojai ,tai jau ne žmones,jeigu vėjas jiems nepalankus,tai čia nieko tokio ir dar daug kodėl
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių