Pereiti į pagrindinį turinį

Vienvaldystė Panevėžio apskrityje baigėsi

Vienvaldystė Panevėžio apskrityje baigėsi
Vienvaldystė Panevėžio apskrityje baigėsi / Arūno Švelnos nuotr.

Apie mėnesį trukusi Panevėžio apskrities viršininko Viktoro Trofimovo vienvaldystė baigiasi. Milijonine afera įtariamą buvusį viršininko pavaduotoją Vidą Balakauską nuo pirmadienio pakeis „prisikėlėlių“ pasiūlytas Jonas Tvarkūnas. Jo kandidatūrą į šią vietą vakar patvirtino Vyriausybė.

Nežino, ką dirbs

Į Vyriausybės posėdį su V.Trofimovu atvykęs būsimasis jo pavaduotojas teigė nežinąs, kokias sritis kuruosiantis.

„Apie darbo pasiskirstymą su apskrities viršininku dar nesame kalbėję. Pirmiausia man teks susipažinti su situacija, skyrių darbuotojais. Aš juk nesu vietinis darbuotojas“, - „Sekundei“ teigė J.Tvarkūnas.

Apskrities viršininkas juokavo nuo pat pirmos dienos pavaduotojui duosiantis darbo.

Pasak jo, J.Tvarkūnui teks perimti savo pirmtako V.Balakausko darbus - rūpintis žemėtvarkos, sveikatos, švietimo reikalais.

Su viršininku pažįstami

V.Trofimovas ir J.Tvarkūnas nėra visiškai nepažįstami. Pirmasis juodviejų susitikimas įvyko dar V.Trofimovui dirbant Panevėžio apskrities valstybinėje mokesčių inspekcijoje, o J.Tvarkūnui vadovaujant „Raginėnų“ bendrovei.

Darbo reikalais bendrauti su būsimuoju savo pavaduotoju V.Trofimovui teko ir miesto Savivaldybėje einant eksploatavimo inžinieriaus pareigas.

J.Tvarkūnas - nepartinis ir tikina niekada nepriklausęs jokiai partijai. Vis dėlto būsimasis pavaduotojas yra ragavęs politiko duonos - 1995-aisiais tuometės Lietuvos demokratinės darbo partijos sąraše kandidatavo į miesto Tarybą, tačiau pritrūkus rinkėjų balsų į ją nepateko.

V.Balakauską pakeisiantis panevėžietis tuomečio Kauno politechnikos instituto Vakariniame skyriuje įgijęs inžinieriaus mechaniko specialybę, per 9-erius metus „Ekrano“ kineskopų gamykloje nuo frezuotojo pakilęs iki pamainos viršininko, vadovavęs „Metalisto“ gamyklai.

Rekomendavo seniūnas

Pastaroji J.Tvarkūno darbovietė - su keliais verslo partneriais įkurta „Raginėnų“ bendrovė, joje ėjo generalinio direktoriaus pareigas.

Tačiau sušlubavus sveikatai panevėžietis ne tik atsisakė vadovauti, bet ir pardavė įmonės akcijas.

Pastaruosius porą metų J.Tvarkūnas niekur nedirba, gauna neįgalumo pensiją.

J.Tvarkūnas „Sekundei“ yra teigęs, esą Tautos prisikėlimo partijos pasiūlymas užimti aukštas pareigas jam buvo netikėtas, o „prisikėlėlius“ pažįsta tik iš televizoriaus ir koncertų. Vėliau prasitarė, kad pažintis siejo su į šias pareigas jį rekomendavusiu TPP frakcijos Seime seniūnu Laimonu Diniumi.

Pasitraukė susikompromitavęs

Apskrities viršininko pavaduotojo vieta liko laisva, kai iš jos atsistatydino į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos akiratį patekęs V.Balakauskas. Socialliberalą į šias pareigas buvo delegavusi taip pat TPP.

Pareigūnų dėmesio politikas sulaukė kilus skandalui dėl jam priklausančios „Bioenergijos“ bendrovės. Įtariama, kad V.Balakauskas su kitu bendrovės savininku Gyčiu Vyšniausku Lietuvos verslo paramos agentūrai galėjo pateikti suklastotą banko pažymą taip tikėdamiesi 18 mln. litų Europos Sąjungos paramos.

Pinigus verslininkai ketino panaudoti termofikacinės elektrinės Panevėžio rajone statybai.

V.Balakauskas ir G.Vyšniauskas pareigūnų buvo sulaikyti. Dvi dienas praleidę areštinėje į laisvę išėjo kiekvienas sumokėjęs po 20 tūkst. litų užstatą.

Abiem verslo partneriams pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir sukčiavimo stambiu mastu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų