Viešbučių restoranuose yra netvarkos
Turistus maitinantys viešbučiai nepaiso Maisto ir veterinarijos tarnybos reikalavimų.
Iš dvidešimt maitinimo paslaugą Klaipėdos viešbučiuose teikiančių įmonių be pažeidimų buvo tik penkios.
„Viešbučiuose gyvena ne tik pavieniai svečiai, bet ir organizuotos turistų grupės. Todėl viešbučių restoranų administracija turėtų labai atsakingai žiūrėti į produktų gamybą“,- teigė Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Jūratė Mačiulienė.
Anot jos, patikrinimų metu viešbučiuose buvo rasti pažeidimai, kurie grėsmės maisto saugumui nekėlė.
Daugiausia buvo užfiksuota higienos pažeidimų. Rasta ir tik iš dalies veikiančios savikontrolės sistemos, netvarkingi dokumentai, pagal kuriuos galima nustatyti produktų kilmę.
Viešbučių restoranai kasmet prieš sezoną privalo atlikti kosmetinius remontus. Tačiau kai kuriuose to padaryta nebuvo.
Visos įmonės, kuriose buvo užfiksuoti pažeidimai, pateikė trūkumų šalinimo planą. Nusižengusios įmonės bus tikrinamos pakartotinai.
J.Mačiulienė pasidžiaugė, kad daugumoje Klaipėdos restoranų valgiui gaminti yra naudojama pati moderniausia įranga.
Vienuose uostamiesčio viešbučiuose svečiai gauna tik pusryčius. Kituose yra aptarnaujami ne tik viešbučių klientai.
Keletas viešbučių restoranų turi Maisto ir veterinarijos tarnybos leidimus organizuoti banketus.
Naujausi komentarai