Pereiti į pagrindinį turinį

Viešojo saugumo tarnybai vykdyti šalies gynybos funkciją trūksta ginkluotės

2015-02-06 12:23
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Valstybės gynybos funkcijai vykdyti Viešojo saugumo tarnybai (VST) reikalinga papildoma ginkluotė ir materialiniai ištekliai, turi būti tęsiamos pratybos, konstatavo penktadienį tarnybos veikos ataskaitos pristatyme dalyvavę tarnybos ir Vidaus reikalų ministerijos atstovai.

„Turi būti atitinkama ginkluotė, materialinės galimybės (...) Greitai gausime ginkluotę iš Krašto apsaugos – tą ginkluotę, kuri mums būtinai reikalinga. Yra daug įstatyminių momentų ir ne visada krašto apsaugos sistema ir kariuomenė gali ir turi galimybę mums įstatymiškai kažką perduoti. To link mes irgi kartu dirbame“, – žurnalistams po ataskaitos pristatymo sakė VST vadas, vidaus tarnybos generolas Sergejus Madalovas.

VST teigimu, tarnybos nuolatinė parengtis taikos metu yra maksimaliai priartinta karo metui. Pernai buvo patvirtintas tarnybos mobilizacinis planas.

VST pernai iniciavo ginkluotųjų pareigų mobilizacinių ir operacinių planų pakeitimus, tikslino karo meto užduotis, pareigūnų statusą karo metu.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis teigė pareigūnų pasiruošimą vykdyti šią funkciją vertinantis gerai.

„Tai yra pakankamai aukštos parengties pareigūnai ir net neabejoju, kad esant situacijai tikrai tarnybos pareigūnai įvykdytų tuos uždavinius“, – sakė S.Skvernelis.

Jo teigimu, svarbu, kad pareigūnai turėtų tiek praktinių žinių ir patirties, kaip elgtis, tiek reikiamų priemonių valstybės gynybai.

„Žinant šitą geopolitinę situaciją, tam tikri uždaviniai kyla į viršų. Tai krašto gynimas ir šitos funkcijos įgyvendinimas karo atveju yra esminis dalykas. Tai turi būti ne tik popieriniai planai ir dokumentai, bet turi būti ir patikrinta sąlyga, kaip tai realiai veiktų, kaip tai realiai darbuotųsi. Tas darbas yra daromas, nuolatinės pratybos yra vykdomos, bet reikalinga pažiūrėti ir tos ginkluotės suderinamumas, ginklų įsigijimas. Kad žmonės, kurie įsilietų atitinkamoje situacijoje į karinių pajėgų tarpą, būtų tinkamai ir apmokyti, ir motyvuoti, ir ginkluoti“, – sakė ministras.

Pernai priimtose Karo padėties įstatymo pataisose numatyta, kad įvedus karo padėtį Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos ir Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai ir specialistai taptų pavaldūs ginkluotųjų pajėgų vadui ir savo veikos tęstinumą užtikrintų tiek, kiek to reikėtų karo padėties metu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų