Atsikraustantiems į Ukmergę – pinigai: žada ir padėti įsikurti, ir namus nusipirkti

  • Teksto dydis:

Ukmergė siūlo pinigų vien tik už tai, kad žmonės atsikraustytų ten gyventi. Žada ir padėti įsikurti, ir namus nusipirkti, praneša LNK.

Ar norėtumėte mėgautis nuostabiais saulėlydžiais ir dar už tai gauti pinigų? Tai visai įmanoma Ukmergėje. Apie 800 eurų per metus – tiek miestas siūlo už persikraustymą į jį. Tiesa, pasiūlymas galioja tik dirbantiems, nes žadamus pinigus būtų galima atgauti iš sumokėto gyventojų pajamų mokesčio.

„Tai gali būti 800 eurų, gali būti daugiau ar mažiau. Dar nuspręsime, ar nuo žmogaus atlyginimo grąžinsime dalį, ar nuo Ukmergės rajone esančio atlyginimų vidurkio“, – sakė Ukmergės Biudžeto ir ekonominės plėtros komiteto pirmininkas Kęstutis Zinkevičius.

Ukmergės meras sakė, kad tokių netradicinių sprendimų imasi vietos politikai, norėdami privilioti daugiau gyventojų. Žada dar ir būstą padėti įsigyti ar pasistatyti, kompensacija valymo įrenginiams ir gręžiniams.

„Jei tu pretenduoji į valstybės remiamą pirmąjį būstą, gauni valstybės paramą, o mes irgi prisidedame“, – teigė Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.

Meras atskleidė ir kokių žmonių nori prisikviesti. Pirmiausia, Ukmergės jaunimo, išvykusio mokytis.

„Antra, nemažai išeivijos, kurie yra išvykę ir dabar dairosi, kur jiems grįžti į Lietuvą kurtis“, – kalbėjo R. Janickas.

I. Gelūno / Fotobanko nuotr.

Patys ukmergiškiai mato daug gyvenimo Ukmergėje privalumų.

„Linksmas miestas. Jaunimui veiklos truputį trūksta, bet iš tikrųjų linksma, ramu, jokių vagysčių“, – šnekėjo vienas ukmergiškis.

„Viskuo aprūpintas miestas, tikrai visko užtenka. Jeigu reikia, visi didmiesčiai šalia. Viskas gerai, graži aplinka, piliakalniai, parkai“, – tikino kita Ukmergėje gyvenanti moteris.

„Gera gyventi Ukmergėje, graži Ukmergė, yra pramonės, darbo vietų. Ko daugiau reikia?“ – pritarė kita.

Verslas, įsikūręs Ukmergėje, antrino, kad darbo yra. Reikia tik darbuotojų. Dirbti žmonės atvažiuoja ir iš Molėtų, Anykščių ir didesnių miestų – Vilniaus, Kauno, Panevėžio.

Linksmas miestas. Jaunimui veiklos truputį trūksta, bet iš tikrųjų linksma, ramu, jokių vagysčių.

„Ukmergės rajono vidutinis atlyginimas yra 1400 eurų. Mūsų įmonėje vidutinis atlyginimas yra apie 1550. Tai – šiek tiek daugiau nei vidurkis ir atitinka šalies pramonės vidurkį. Darbuotojų vidutinis atlyginimas – 1200 eurų, administracijos vidutinis atlyginimas yra 2500 eurų“, – sakė įmonių grupės „Baltic American Concord“ direktorius Audrius Dabužinskas.

Savivaldybės užsibrėžtas žmonių skaičius, kuriuos norėtų prisivilioti į Ukmergę ir jos rajoną, yra kuklus – iki 30 žmonių. Bet jei kampanija bus sėkminga, anot idėjos autorių, gali būti ir keli šimtai per metus.

„Pagrindinis kriterijus bus, kad jis būtų deklaravęs gyvenamą vietą čia, Ukmergės rajone. Žmogus gali dirbti ir užsieny, Amerikoje, Kinijoje, bet esmė, kad gyvenamoji vieta būtų deklaruota čia, Ukmergės rajone. Ir kad mokėtų čia mokesčius“, – teigė K. Zinkevičius.

Ukmergės mero skaičiavimais, mieste dabar gyvena apie 20 tūkst. žmonių, o Ukmergės rajone – apie 26 tūkst.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ricka

Ricka portretas
Iš kur tokius atlyginimus piešia. Tikras melas.

yja

yja portretas
„Pagrindinis kriterijus bus, kad jis būtų deklaravęs gyvenamą vietą čia, Ukmergės rajone. Žmogus gali dirbti ir užsieny, Amerikoje, Kinijoje, bet esmė, kad gyvenamoji vieta būtų deklaruota čia, Ukmergės rajone. Ir kad mokėtų čia mokesčius“, – teigė K. Zinkevičius. čia citata neskaičiusiems ar kitaip suvokusiems

yja

yja portretas
man patiko, gali negyventi - svarbu kad mokesčius mokėtų
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių