Vilniaus ir Šiaulių universitetai pasirašė protokolą dėl jungimosi

Vilniaus ir Šiaulių universitetai ketvirtadienį pasirašė ketinimų protokolą dėl Šiaulių universiteto prijungimo prie Vilniaus universiteto principų.

„Labai svarbu, kad aukštojo mokslo išteklių konsolidavimas būtų vykdomas ne „nuleidžiant iš viršaus“, o nuoseklaus tarimosi keliu. Šis ketinimų protokolas – būtent toks žingsnis, tad džiaugiamės galėdami sėkmingai jam tarpininkauti“, – ministerijos pranešime cituojamas švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Ketinimų protokole numatyta, kad iki kovo 1 dienos šalys sudarys jungtinės veiklos sutartį, kurioje bus aptartos Šiaulių universiteto, po reorganizavimo tapsiančio Vilniaus universiteto Šiaulių akademija, finansinės veiklos tvarumo užtikrinimo priemonės, tarp jų ir papildomo finansavimo poreikis nuo 2020 metų.

„Palaikome Seimo ir Vyriausybės siekį konsoliduoti išskaidytą Lietuvos aukštųjų mokyklų tinklą, tai leis siekti kokybiškų studijų ir mokslo. Tikimės, kad tai bus bendra sėkmės istorija,” – pabrėžia Vilniaus universiteto (VU) rektorius Artūras Žukauskas.

Kaip sako Šiaulių universiteto rektorius Darius Šiaučiūnas, telkiant mokslo ir studijų potencialą, žmogiškuosius, infrastruktūrinius ir finansinius išteklius, bus galima pasiekti tiek šaliai, tiek abiems universitetams naudingų rezultatų.

Iki vasario 1 dienos universitetai parengs VU Šiaulių akademijos 2020-2024 metų raidos planą, kuris bus įgyvendinamas pasibaigus reorganizavimo procedūroms, po liepos 1 dienos.

VU Šiaulių akademijos valdymo modelis bus grindžiamas specialaus statuso padalinio valdymo principais.

Į besijungiančius Vilniaus ir Šiaulių universitetus investuojama 46 mln. eurų – iki 32 mln. eurų ES investicijų ir apie 14 mln. eurų vertės valstybės nekilnojamojo turto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių