Vilniaus Kalėdų eglė ir vėl pripažinta pačia gražiausia Europoje

  • Teksto dydis:

Jau tradicija tapo, kad švenčių laikotarpis pradedamas Vilniaus Katedros aikštėje įžiebimu, kuri žavi ne tik mūsų šalies gyventojus, bet ir būna pastebima Europoje bei visame pasaulyje. Kasmet vis kitu įvaizdžiu stebinanti eglutė ir vėl gavo titulą – ji išrinkta gražiausia Europoje.

Šiuos rinkimus rengia kelionių krypčių portalas „European Best Destinations“. Dar iki įžiebimo ceremonijos spėliota, ar pastaruosius keletą metų pasaulinio pripažinimo sulaukianti sostinės eglė ir šiemet bus tituluota viena gražiausių Europoje, tačiau abejonių neliko – Vilniaus žaliaskarė atsidūrė sąrašo viršuje.

Tinklaraštyje giriama ne tik siurrealioji Vilniaus Katedros aikštėje išdygusi eglė, bet ir senamiestyje esančios dekoracijos. Rašoma, kad vietoj šurmuliuojančio magiško Kalėdų miestelio, šiemet eglė, kuri įvardijama, kaip meno instaliacija, sukurta taip, kad ja gėrėtis būtų galima saugiai per atstumą.

„Eglutės išorė – moderni, tačiau jos viduje stovinti tradicinė Kalėdų eglė patikina, jog nors ir tenka prisitaikyti prie pandemijos sukeltų pokyčių, Kalėdų dvasia, kaip visada, išlieka tokia pati“, – rašoma portale „European Best Destinations“.

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

Antroje vietoje liko Prancūzijos atstovė – Strasbūro kalėdinė eglė, trečioje – Prahos, ketvirtoje – Šveicarijos atstovė – Bazelio žaliaskarė, o penktoje – Tbilisio eglutė.

Antrą vietą „European Best Destinations“ skyrė Prancūzijos miesto Strasbūro eglei. Šalia jos įrengtas kalėdinis miestelis, kuris kviečia vaišintis kepiniais ir karštais gėrimais.

Scanpix nuotr.

Trečioje vietoje – Prahos žaliaskarė.

„Praha – romantiška ir tokia maloni Advento laikotarpiu“, – rašoma tinklaraštyje.

Scanpix nuotr.

Iš viso sąraše 19-os Europos miestų eglės. Į pirmąjį dešimtuką taip pat pateko Kelnas (Vokietija), Kijevas (Ukraina), Roma (Italija), Varšuva (Lenkija), Viena (Austrija), Budapeštas (Vengrija), Insbrukas (Austrija), Briuselis (Belgija), Frankfurtas (Vokietija), Talinas (Estija), Jorkas (Anglija), Stokholmas (Švedija), Brašovas (Rumunija), Paryžius (Prancūzija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Prie gyvos nebuvau,o nuotraukose,tai kaip iš lentų sukalta...

Pastaba

Pastaba portretas
Gal ateis kada nors tokia diena, kai nustosime piramydes vadinti Kalėdų eglėmis.

Vygandas

Vygandas portretas
Bet ar už tokia kaina cia normalu,galiu kasmet parduot uz 30000štukų,bus bigiau gyva graži,ir paskui sako punigu nėra
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių