Vilniaus licėjaus direktorius pritartų nepasiskiepijusius atleisti iš darbo: tai yra labai racionalu

  • Teksto dydis:

Vilniaus Licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius sakė, kad švietimo įstaigų atstovai privalo atsakingai žiūrėti į Delta atmainos plitimą ir būtinai skiepytis, kad vaikai grįžtų į normalias mokslo vėžes rugsėjį, praneša LNK.

„Norėtųsi tikėti, kad rugsėjo 1-oji įvyks, kad skiepijimosi procesas vis tiek turėtų duoti pozityvų rezultatą. Aš manau, kad turi būti besąlygiškai ieškoma įvairių būtų, kad mokiniai sugrįžtų į mokyklas, nes procesas jau tikrai užsitęsė ir užsitęsė gan grėsmingai. Manau, kad dauguma tikisi, kad pradėsime mokslo metus gyvai. Tačiau iš kitos pusės neramina, kokios bus tos sąlygos. Ar vėl bus įvairūs keisti apribojimai, kurie kažkokia prasme bus tiktai formalūs, ir vėl mokiniai sugrįš į mokyklas nenatūraliu būdu? Nenatūraliu būdu reiškia, kad juos izoliuoji tam tikrose zonose. Tai lyg ir pradeda priminti nebe mokyklą, o tam tikrą kitą įstaigą, kada kiekviena grupė turi  kažkokią zoną, kurioje būna. Nesinorėtų, kad būtų grįžta tokiu nenatūraliu būdu. Tai sukeltų kažkokį nenatūralaus proceso buvimą  mokykloje. Lygiai taip pat ir mokytojams atsiliepia“, – kalbėjo S. Jurkevičius.

Iš mokytojų pusės turėtų būti vienareikšmiškas supratimas. Jeigu to nėra, tai išties kelia abejonių buvimas toje sistemoje.

Vilniaus licėjuje, anot direktoriaus, iš esmės visi mokytojai – pasiskiepiję: „Galbūt keli dar nepasiskiepiję, bet aš manau, kad iki rugsėjo 1-osios bus pasiskiepiję. Aš manau, kad sveikas protas sako, kad dirbant švietimo įstaigoje skiepijimasis yra toks natūralus ir būtinas procesas, kuris turbūt neturėtų būti kvestionuojamas iš pedagogų pusės. Manyčiau, kad čia ne jų klausimas yra, čia yra mokinių klausimas. Iš mokytojų pusės turėtų būti vienareikšmiškas supratimas. Jeigu to nėra, tai išties kelia abejonių buvimas toje sistemoje, nes tai labai stipriai įpareigoja. Ne tavo čia sveikatos klausimas, o kitų sveikatos klausimas. Manau, į tai reikėtų būtent taip ir žiūrėti“.

Esą Latvijoje jau pateikta idėja atleisti iš darbo žmones, jeigu jie nepasiskiepiję. Vilniaus licėjaus direktorius tokiam sprendimui pritartų ir Lietuvoje: „Vienareikšmiškai reikėtų žiūrėti į šalis, kurios yra žingsniu priekyje negu mes. Latviai turbūt mus lenkia įvairiais aspektais – tiek sporte, tiek ir kituose sprendimuose. Manau, reikia žiūrėti į latvius. Savaime suprantama, sprendimai yra gerai apgalvoti ir palaikyčiau tai, ką sako latviai. Tai yra labai racionalu ir mažos tautos negali leisti sau tokių žaidimų, kurie gali sukelti sunkiai prognozuojamas pasekmes. Mes esam per daug maži, kad galėtume leisti sau įsivaizduoti kažkokius dalykus, kurie, kaip minėjau, gali sukelti blogas pasekmes“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Labai teisingai. Ir vaikus reikia skiepyti ir grįžti į normalų gyvenimą.

asda

asda portretas
na Jurkevicius nustebino.Arba zmogus nieko nesupranta ir nesidomi arba ilindo i sistema.Siulau sitam susitikti su dr.Aušra Blazėniene ir paklausyt protingo zmogaus.

zuikis

 zuikis portretas
Mokiniai taip pat turi būti skiepijami. Nenorintys lai mokosi ir atsiskaito eksternu. Nereikia krauti visokių mišrių, hibridinių ir nuotolinių mokymų ant mokytojų galvų. Kas XXI-ame amžiuje netiki mokslu, lai mokosi miško mokyklose
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių