Iš misijos Malyje grįžusiems kariams savanoriams įteikti medaliai

  • Teksto dydis:

Penktadienį per iškilmingą ceremoniją Vilniuje, šalia Krašto apsaugos ministerijos, sutikti ir apdovanoti Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) kariai, grįžę iš Jungtinių Tautų misijos Malyje.

Jiems įteikti medaliai „Už tarptautines operacijas“, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Lietuva prisideda prie tarptautinių saugumo iniciatyvų kartu su sąjungininkais ir aktyviai dalyvauja tarptautinėse operacijose bei misijose. Tai yra mūsų karių profesionalumo įvertinimas ir kartu galimybė augti ir įgyti tarptautinės patirties“, – sveikindamas karius sakė krašto apsaugos viceministras Žilvinas Tomkus.

KASP Didžiosios kovos apygardos karių savanorių pagrindu suformuotas būrys pusmetį dalyvavo Jungtinių Tautų vadovaujamoje situacijos stabilizavimo operacijoje MINUSMA Gao provincijoje, rytinėje Malio dalyje.

Dvyliktosios pajėgų apsaugos vieneto pamainos kariai veikė Vokietijos kariuomenės kuopos sudėtyje ir buvo atsakingi už pajėgų apsaugos užtikrinimą karinės bazės teritorijoje.

Šiuos karius misijoje pakeitė tryliktoji pamaina iš KASP Prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės karių.

Į misiją Malyje Lietuvos kariai vyksta nuo 2017 metų spalį.

Jungtinės Tautos operaciją MINUSMA Malyje vykdo nuo 2013 metų. Ja siekiama stabilizuoti padėtį šalyje, remti pereinamojo laikotarpio veiksmų plano įgyvendinimą, apsaugoti civilius gyventojus, propaguoti ir ginti žmogaus teises. Taip pat teikiama humanitarinė pagalba, siekiama išsaugoti kultūrinį paveldą.


Šiame straipsnyje: kariai Malyjekariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...medaliai „Už tarptautines operacijas“....

...medaliai „Už tarptautines operacijas“.... portretas
"...medaliai „Už tarptautines operacijas“.... O Putino karas Ukrainoje irgi "tarptautinė operacija" ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių