Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje susitiks Lietuvos ir Baltarusijos pasienio tarnybų vadai

2015-10-30 04:48
BNS inf.
Renatas Požėla
Renatas Požėla / T. Lukšio / BNS nuotr.

Penktadienį Vilniuje, centrinėje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) būstinėje, Lietuvos ir Baltarusijos vyriausieji sienos įgaliotiniai aptars sienos apsaugos aktualijas.

Lietuvos sienos su Baltarusija vyriausiasis įgaliotinis VSAT vadas generolas Renatas Požėla su Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto pirmininku generolu pulkininku Leonidu Malcevu kalbės apie padėtį prie valstybių sienos, jos apsaugos rezultatus, sienos apsaugos tarnybų bendradarbiavimo ir keitimosi informacija tobulinimo galimybes.

Vyriausieji Lietuvos ir Baltarusijos sienos įgaliotiniai taip pat diskutuos klausimais, susijusiais su nusikalstamų veikų plitimo per sieną užkardymu bei pasienio kontrolės punktų veiklos tobulinimu, pranešė VSAT.

Penktadienį popiet L.Malcevo vadovaujama Baltarusijos pasieniečių delegacija lankysis Vidaus reikalų ministerijoje.

Šiemet VSAT pareigūnai pasienyje su Baltarusija nustatė 152 sienos pažeidimo atvejus ir sulaikė 241 sienos pažeidėją bei 357 pasienio teisinio režimo pažeidėjus.

Pasienyje su Baltarusija šiemet iš viso užkardyti 193 kontrabandos gabenimo į Lietuvą atvejai ir sulaikyti 207 kontrabandą gabenę asmenys. Iš viso šiame ruože šiemet pasieniečiai sulaikė 677 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų.

2015-ųjų sausį-spalį pasienyje su Baltarusija Lietuvos VSAT pareigūnai dar sulaikė 64 už įvairius nusikaltimus ar pažeidimus teisėsaugos ieškotus asmenis bei 74 vogtus automobilius.

Lietuva su Baltarusija turi 678,8 kilometro ilgio demarkuotą sieną. Visa ji yra Europos Sąjungos bei Šengeno išorės siena.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų