Pereiti į pagrindinį turinį

Virš "Lietuvos ryto" kaupiasi tamsūs debesys

2010-11-07 16:16
Grėsmė: jei pasipils visų nepatenkintų žaidėjų ieškiniai, "Lietuvos ryto" arena gali būti dar ne kartą areštuota, o gal ir išvaržyta.
Grėsmė: jei pasipils visų nepatenkintų žaidėjų ieškiniai, "Lietuvos ryto" arena gali būti dar ne kartą areštuota, o gal ir išvaržyta. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Buvusio "Lietuvos ryto" žaidėjo Justo Sinicos ieškinys – pirmoji klubui didelius nemalonumus pranašaujanti kregždė. Eilėje rikiuojasi nepatenkinti buvę ir esami žaidėjai bei jų agentai.

Pyksta ne tik J.Sinica

Dienraštis vakar rašė, kad kantrybės netekęs praėjusią vasarą iš "Lietuvos ryto" išmestas J.Sinica ir jo agentas dėl neteisėtų klubo veiksmų kreipėsi į Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Arbitražo teismą ir Vilniaus apygardos teismą.

Dar dvejus metus sostinės komandoje turėjęs rungtyniauti, bet iš jos išmestas traumuotas krepšininkas ir jo agentas iš "Lietuvos ryto" siekia prisiteisti daugiau nei 1,3 mln. litų. FIBA verdiktą gali paskelbti iki šio mėnesio pabaigos. Tačiau Vilniaus apygardos teismas įtaria, kad klubas gali būti nemokus, todėl teismo sprendimu areštuota "Lietuvos ryto" arena.

Arenos areštas nėra pasaulio pabaiga. Komanda galės ja naudotis, o sankcijos, jei klubas sumokės savo skolas, bus atšauktos, tačiau bėda viena nevaikšto. Į "Lietuvos ryto" duris vis garsiau beldžiasi buvusių ir esamų komandos žaidėjų agentai.

J.Sinicos interesus ginančios agentūros "East Players" vadovas teigė, kad dėl kito "Lietuvos ryte" žaidžiančio agentūros kliento Jono Valančiūno konflikto su klubu nėra, tačiau kiti dienraščio šaltiniai yra įsitikinę, kad "East Players" daug ką nutyli, nes nenori dar labiau gadinti santykių su "Lietuvos rytu", kol J.Valančiūnas vis dar žaidžia komandoje. Neva su didesnėmis ar mažesnėmis pretenzijomis į klubą jau kreipėsi kai kurie buvę ir visi šiuo metu komandoje rungtyniaujantys agentus turintys lietuviai.

Komentarai – šykštūs

Krepšininkų agentų avilys dūzgia, kad "Lietuvos rytas" pažeidžia sutarties sąlygas, tačiau daugelis agentūrų atstovų ir žaidėjų kol kas viešai mėtytis kaltinimais nelinkę.

"Taip, yra bėdų, bet daugiau nieko nekomentuosiu. Kalbėkite su mano agentu Virginijumi Bulota", – į kalbas apie neišmokėtą atlyginimą nenorėjo leistis prieš porą metų Vilniaus "Lietuvos ryte" žaidęs Marius Prekevičius.

Agentūrai "Interperformances" atstovaujantis V.Bulota taip pat nebuvo labai kalbus ir pasiūlė kreiptis į organizacijos vadovą Luciano Capicchioni. Vakar dienraščiui pavyko susisiekti su italu, tačiau jis teigė esantis užsiėmęs iki vėlaus vakaro.

Vieša paslaptis, kad pretenzijų Vilniaus klubui turi ir buvęs M.Prekevičiaus komandos draugas Michailas Anisimovas. Aukštaūgio interesams atstovaujančios agentūros "Sports Development Group" vadovas Egidijus Mikalajūnas taip pat nebuvo kalbus. Tai suprantama, nes visi agentai nenori gadinti santykių su klubais. Teismas – paskutinė, ne visada sėkme vainikuojama išeitis. Tačiau, dienraščio duomenimis, "Sports Development Group" ir "Lietuvos rytas" nesutaria ne tik dėl M.Anisimovo. Klubas esą nesilaiko įsipareigojimų, kurie numatyti kontraktuose su kitais dviem agentūros atstovaujamais dabartiniais žaidėjais Artūru Jomantu ir Simu Buterlevičiumi.

Glaudūs ryšiai su serbais

Krepšininkų agentų bendruomenėje kalbama, kad su "Lietuvos rytu" problemų neturi vienintelė agentūra – "BeoBasket".

"Visos kalbos, kad "Lietuvos rytas" užsieniečių žaidėjų ieško įvairiais kanalais, yra nesąmonė. Visų dabartinių komandos užsieniečių reikalais rūpinasi viena agentūra. Kodėl taip yra, spręskite patys", – sakė prisistatyti nepanoręs krepšinio specialistas.

Ne tik visi dabartiniai, bet ir daugelis buvusių "Lietuvos ryto" legionierių į komandą atėjo tarpininkaujant Serbijoje įsikūrusiai agentūrai "BeoBasket". Itin glaudūs klubo ir vienos agentūros santykiai nėra normali praktika krepšinio pasaulyje, todėl neatmetama galimybė, kad "Lietuvos ryto" ir "BeoBasket" draugystė gali būti paremta slaptais susitarimais.

Vakar "Lietuvos ryto" valdybos pirmininko Jono Vainausko ir klubo direktoriaus Martyno Purlio mobilieji telefonai buvo išjungti. O klubo viceprezidentas Sigitas Židonis užvakar dienraščiui sakė klubo santykių su žaidėjais nekomentuosiąs.


Nepatenkinti ir treneriai

"Lietuvos rytas" dėl neišmokėtų atlyginimų ar neteisėtai nutrauktų kontraktų bylinėjasi ne tik su žaidėjais, bet ir su treneriais. Po ilgo proceso teismas pripažino buvusio ekipos stratego Tomo Mahoričiaus teisumą, tačiau ne visiems užtenka kantrybės bylinėtis su "Lietuvos rytu".

Lietuvos apeliaciniame teisme klubas laimėjo bylą prieš buvusį komandos trenerį Sharoną Druckerį (nuotr.). Kelis mėnesius 2006–2007 m. sezono pradžioje vilniečiams dirigavęs Izraelio pilietis reikalavo 1,8 mln. litų kompensacijos. Užsieniečiui teisme atstovavęs advokatas Gintaras Černiauskas įsitikinęs, kad bylą buvo galima laimėti Aukščiausiajame Teisme, tačiau treneris buvo pernelyg nusivylęs Lietuvos teismais.

"Mes pateikėme teismui duomenis, kad Sh.Druckeriui dirbant Lietuvoje jau buvo vedamos derybos su kitu treneriu. Tik tada, kai kitam strategui buvo nupirkti bilietai į Vilnių, Sh.Druckeriui buvo pranešta, kad jis atleidžiamas. Jam pažadėjo išmokėti atlyginimą, bet teisme "Lietuvos ryto" advokatai pradėjo aiškinti, kad mano klientas pats pabėgo ir komandą paliko likimo valiai. Yra visi įrodymai, kad buvo priešingai, tačiau teismas užsimerkė ir jų nematė. Galėjome Aukščiausiajame Teisme įrodyti, kad ankstesnis teismo sprendimas yra nesąmonė, bet Sh.Druckeris pasakė, kad nesitiki teisingumo Lietuvoje, nusispjovė ir pamiršo šį reikalą", – pasakojo G.Černiauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų