Visuomenė rodo rekordinį pasitikėjimą policija

  • Teksto dydis:

 Gyventojai labiausiai pasitiki ugniagesiais-gelbėtojais, antroje vietoje likusi policija sulaukė rekordinio piliečių pasitikėjimo, rodo apklausos duomenys.

Dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiamoje apklausoje, ugniagesiais pasitiki 91,4 proc. respondentų, policija - 60,3 proc. Prieš mėnesį šiomis institucijoms pasitikėjimą apklausoje išreiškė atitinkamai 90,5 ir 57,7 proc. respondentų.

„Policija vertinama aukščiau nei bažnyčia, nei kitos institucijos - tai yra aukščiausias rezultatas per visą matavimo istoriją nuo 1998 metų, neabejoju, kad aukščiausias ir nuo 1990 metų. Tai yra nuoseklus daugelio metų augimas“, - BNS sakė apklausą atlikusios sociologinių tyrimų bendrovės „ Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Apklausoje pagal gyventojų nuomonių palankumą toliau rikiuojasi bažnyčia (57,8 proc., rugsėjį buvo 54,9 proc.), kariuomenė (57,3 proc., rugsėjį - 56,9 proc.).

Didėja pasitikėjimas prezidente ir Vyriausybe, o Seimu išlieka rekordiškai žemas: prezidente, anot apklausos, pasitiki 53,4 proc. (prieš mėnesį buvo 49,2 proc.), Vyriausybe - 29,8 (prieš mėnesį buvo 25,9), tuo metu Seimu pasitiki 10,5 proc. (buvo 11 proc.) respondentų. Pagal šį rodiklį, Seimas lenkia tik partijas, kuriomis pasitiki mažiausiai, 8,3 proc. apklausos dalyvių (buvo 7,1 proc.).

„Pasitikėjime Vyriausybe matome teigiamą balansą, ne taip dažnai Lietuvoje būna, kad po trijų metų kadencijos Vyriausybė vertinama teigiamai. Paskutinį kart geresnis pasitikėjimas buvo tik 2004 metais, iškart po rinkimų“, - sakė V.Gaidys.

Tuo metu teigiamas nuotaikas dėl savivaldybių demonstruoja 35,2 proc. gyventojų (buvo 32,5 proc.).

„Tai taip pat yra aukščiausias pasitikėjimas savivaldybėmis nuo 2007 metų“, - sakė V.Gaidys.

Sociologas taip pat atkreipė dėmesį, jog apklausa šįkart parodė ir didelį pasitikėjimą konkrečiais merais -Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi bei Kauno meru Visvaldu Matjošaičiu, kurie savo miestuose atitinkamai esą atitinkamai sulaukė beveik 60 proc. ir beveik 75 proc. gyventojų teigiamo įvertinimo.

„Vilmorus“ apklausa vykdyta spalio 1-10 dienomis, apklausta 1030 pilnamečių Lietuvos gyventojų proporcingai visoje šalies teritorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
turejau pokalbi su jaunais policininkais nustebino kad romerio univfrsitete ruosia tokius bukagalvius kaip tokiais pasitiketi

batoras

batoras portretas
Atlyginimus valstybės tarnautojams irgi reikėtu mokėti atsižvelgiant į reitingus. O tai dabar gaunasi kad ugniagesiai ir policininkai esantys reitingo viršūnėje uždirba mažiausiai.

tai Upė

tai Upė portretas
o tu kaip nustatei, kad prezidente pasitiki tik keli procentai žmonių? Gal taip norėtum, bet prezidentės reitingai tikrai aukšti, o gal nori, kad tomaševskio ar kokio bradausko reitingai išaugtų? Taigi, policija pasitiki vis daugiau žmonių, todėl reikia tik džiaugtis, beje, pakėlus policijos kultūrinį lygį ir atlyginimus, turėsime tikrus visuomenės gynėjus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių