Pereiti į pagrindinį turinį

V.Mazuronis - už klausimų sprendimą referendume

2009-05-14 13:30
V.Mazuronis - už klausimų sprendimą referendume
V.Mazuronis - už klausimų sprendimą referendume / Mindaugo Ažušilio nuotr. V.Mazuronis

Kandidatas į prezidentus Valentinas Mazuronis rinkimams pasirinko šūkį „Grąžinti piliečiams tai, kas iš jų pavogta - Tėvynę Lietuvą“.

Anot V.Mazuronio, visus esminius klausimus gyventojai turi spręsti referendume, o pagrindinis siekis - sukurti žmones nuo monopolininkų ginančią valstybę, praneša LTV "Panorama".
 
56 metų politikas, Lietuvos architektų sąjungos narys V.Mazuronis beveik tris dešimtmečius darbavosi Šiauliuose. Pagal jo projektą rekonstruota Vilniaus gatvė, suprojektuotas ne vienas pramonės ir prekybos pastatas, individualus namas. Tačiau prasidėjus Sąjūdžiui, sako, architekto duoną nedvejodamas išmainęs į politiko - esą norėjosi naujų iššūkių.

1993-iaisiais tapo Liberalų sąjungos nariu. Lietuvos liberalų sąjungai skilus, tapo Liberalų demokratų partijos nariu. Dabar - partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pavaduotojas. Atstatydintasis prezidentas Rolandas Paksas negali dalyvauti prezidento rinkimuose, tad partijos kongresas vasarį savo kandidatu iškėlė V. Mazuronį.

„Reikia padaryti tris dalykus, kuriuos aš darysiu, jeigu būsiu Prezidentas. Pirma, sugrąžinti Lietuvos piliečiams tai, kas priklauso: visus esminius klausimus valstybėje turime nuspręsti mes, piliečiai, referendumo keliu, o ne kitaip. Antra, turime sukurti valstybę, kuri rūpintųsi mumis visais, gintų mus nuo monopolininkų (t. y. dujos, elektra), nuo bankų, nuo biurokratijos.

Trečia, turime sukurti valstybę, kuri gintų ir puoselėtų mūsų esmines vertybes, tokias kaip tautiškumas, lietuvių kalba, tradiciniai šeimos prioritetai, pagaliau, teisingumas, tvarka. Ir už tas vertybes mūsų valstybė turi kautis, nesvarbu, iš kur kitokias vertybes mums bando primetinėti: ar iš Rytų, ar iš Vakarų“, - teigia V.Mazuronis.

Paskutiniais „Baltijos tyrimų“ duomenimis, rinkimų kampanijai einant į pabaigą V.Mazuronio reitingai šiek tiek pakilo ir už jį balsuotų maždaug 5 proc. rinkėjų.
„Apklausos pas mus naudojamos ne esamai situacijai paaiškinti, o jai formuoti. Manau, kad tikrasis pasitikėjimas pasirodys gegužės 17-ąją. Tikiuosi, kad šitie rinkimai man bus sėkmingi“, - sako kandidatas į prezidentus.

V.Mazuronį teismas yra pripažinęs kaltu už Seimo Pirmininko Artūro Paulausko šmeižtą. Anot V.Mazuronio, esą pastarasis pakvietė į prieš šešerius metus vykusį R.Pakso rėmėjų mitingą „Jedinstvo“ lyderį Valerijų Ivanovą. Pats V.Mazuronis teismo sprendimą vertina kaip kerštą už politinę veiklą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų