Pereiti į pagrindinį turinį

V.Mazuronis žada įteikti 20 tūkst. parašų

2009-03-19 12:22
V.Mazuronis žada įteikti 20 tūkst. parašų
V.Mazuronis žada įteikti 20 tūkst. parašų / Roko Medonio nuotr. V.Mazuronis

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatas į prezidentus Valentinas Mazuronis ketvirtadienį, 11 val. žada įteikti 20 tūkst. parašų, remiančių jo kandidatūrą.

Užpildytus parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) V. Mazuronis įteiktų pirmasis iš visų 14 įregistruotų kandidatų, praneša nacionalinis transliuotojas.

Praeitą savaitę žiniasklaidoje buvę pasirodę pranešimai, jog, preliminariais duomenimis, Dalia Grybauskaitė ir V.Mazuronis jau yra surinkę reikiamą skaičių juos palaikančių piliečių parašų.

Pretendentui į kandidatus prezidento rinkimuose VRK išduoda tūkstantį lapų, kuriuose telpa 40 tūkst. parašų. Tam, kad taptų kandidatu į šalies vadovo postą, pretendentas turi surinkti 20 tūkst. parašų.

Kaip yra teigęs VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, parašų rinkimas - nemažas iššūkis pretendentams. Per tą laikotarpį iškrenta arba dokumentus atsiima maždaug pusė pretendentų.

VRK parašų rinkimo lapus išdavė eurokomisarei Daliai Grybauskaitei, Socialdemokratų partijos pirmininkui Algirdui Butkevičiui, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime seniūnui Valentinui Mazuroniui, savarankiškai kandidatuosiančiam brigados generolui Česlovui Jezerskui, Tautos prisikėlimo partijos kandidatui, Seimo Pirmininkui Arūnui Valinskui, savarankiškai į prezidento rinkimus einančiai Valstiečių liaudininkų sąjungos garbės pirmininkei Kazimirai Prunskienei.

Taip pat publicistu prisistatančiam Vytautui Kundrotui, smulkiųjų ir vidutinių verslininkų atstovui Jonui Jankauskui, veiklos srities nenurodžiusiam Vidmantui Sadauskui, leidėjui Algirdui Pilveliui, Darbo partijos vicepirmininkei Loretai Graužinienei, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderiui Valdemarui Tomaševskiui, savarankiškai savo kandidatūrą keliančiam signatarui Zigmui Vaišvilai bei Pilietinės demokratijos partijos lyderiui Algimantui Matulevičiui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų