VRK nepradės tyrimo dėl to, ar LGBT+ bendruomenės eitynės nėra rinkėjų papirkinėjimas

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nepradės tyrimo dėl Krikščionių sąjungos ir Lietuvos šeimų sąjūdžio prašymo įvertinti, ar Europos Parlamento (EP) rinkimų išvakarėse Vilniuje rengiamos LGBT+ eitynės nėra sostinės tarybos siekis paveikti savo rinkėjus.

„Komisija nevertina savivaldybės sprendimų finansuoti visuomenines akcijas, jeigu jais nėra pažeidžiamas Rinkimų kodeksas ir nesudaroma prielaidų politinei reklamai ar agitacijai vertinti. Todėl tyrimui pradėti šiuo metu VRK pagrindo nemato“, – teigiama Eltai raštu perduotame VRK atsakyme.

Komisijos atstovai atkreipia dėmesį į galiojančią Rinkimų kodekso nuostatą, numatančią, kad VRK paskelbus kandidatus ir kandidatų sąrašus, šie „kandidatai turi teisę pasisakyti rinkėjų ir kitokiuose susirinkimuose, pasitarimuose, posėdžiuose, specialiose rinkimų agitacijos laidose ir skelbti savo ar juos iškėlusios politinės partijos arba politinio komiteto rinkimų programą“.

ELTA primena, kad Krikščionių sąjunga ir Lietuvos šeimų sąjūdis gegužės pabaigoje atviru laišku kreipėsi į VRK ir Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl EP rinkimų išvakarėse Vilniuje vyksiančių LGBT+ bendruomenės eitynių. Valstybės institucijų buvo prašoma įvertinti, ar dieną prieš EP rinkimus rengiamos eitynės nėra sostinės tarybos daugumos – „laisviečių“ ir konservatorių – siekis taip paveikti savo rinkėjus.

Partijos kritikuoja savivaldybės įsitraukimą į LGBT+ bendruomenės festivalio organizavimą – nepalankiai vertinama tiek tai, kad privataus renginio konferencijai sostinės savivaldybė suteikė konferencijų salę, taip pat kritikuojamas savivaldybės sprendimas eitynėms skirti 14 tūkst. eurų miesto lėšų.

Birželio 7–8 dienomis Vilniuje vyks LGBT+ bendruomenės festivalis „Lithuanian Pride 2024“. Pranešama, kad festivalis birželio 7-ąją prasidės tarptautinėmis konferencijomis, o birželio 8-ąją, šeštadienį, sostinės centre rengiamos eitynės ir koncertas Vingio parke, kuriam išduotas leidimas susiburti iki 5 tūkst. dalyvių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nusikanalizavo

nusikanalizavo portretas
savivaldybe galutinai ....... vietoje sostinės švarinimo - 14 tūkstančių eurų "eitynėms"

Aštri Akis Indėno

Aštri  Akis Indėno portretas
Gerai, kad žmonės kovoja už save . Ne taip jau seniai kovojo moterys už lygias teises . Juodaodžiai . Dar prieš 40 metų mokytojai mušdavo kairiarankių kairį delną su liniuote. Milicininkai gaudydavo ilgaplaukius ir veždavo kirpti. .............. .... Viską puikiai prisimenu . Visur reikia pakovoti. Ką įrodo TV 3 pagalbos egzistavimas tiek metų. TV Srovės. Prieš srovę. Malinausko, Tapino veikla .

Gal ne

Gal ne portretas
papirkinejimas,o pa3,14sinejimas!?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių