Pereiti į pagrindinį turinį

VRK: socialliberalai agitavo neleistinai

2009-11-09 20:15
VRK: socialliberalai agitavo neleistinai
VRK: socialliberalai agitavo neleistinai / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Socialliberalų kandidatė Daiva Vaitkevičienė-Rekašienė Šilutės-Šilalės apygardoje vykdė neteisėtą rinkimų agitaciją.

Taip pirmadienį nusprendė Vyriausioji rinkimų komisija.

Kaip lrt.lt teigė Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas, komisija po ilgų svarstymų pripažino, kad Naujosios Sąjungos (socialliberalai) narė D. Vaitkevičienė-Rekašienė, rinkimų kampanijos metu savo biure siūlydama nemokamas teisines konsultacijas, papirkinėjo rinkėjus.

Pasak jo, kandidatės veikla Šilutės-Šilalės apygardoje prieštaravo įstatymui, nes paprastai tokios paslaugos yra mokamos.

VRK posėdyje taip pat nuspręsta dėl skirtingų agitacijos sąlygų  laikraščiui „Šilalės artojas“ surašyti administracinį teisės aktų pažeidimų protokolą.

Anot Z. Vaigausko, laikraščio savininkams už tai, jog leidinys atsisakė spausdinti kai kurių kandidatų politinę reklamą, gresia bauda nuo 1 iki 5 tūkst. Lt.

Primename, kad spalio 16 d. prasidėjo oficiali agitacinė kampanija pakartotiniuose Seimo rinkimuose Šilalės-Šilutės ir Vilniaus-Šalčininkų apygardose. Dėl dviejų laisvų mandatų kovoja 17 kandidatų, kuriuos remia 10 partijų.

Pakartotiniai rinkimai rengiami, mat šiose apygardose išrinkti parlamentarai Valdemaras Tomaševskis ir Zigmantas Balčytis laimėjo rinkimus į Europos Parlamentą.     

Šiose apygardose rinkimai vyks lapkričio 15-ąją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų