VRM siūlo pasienyje su Baltarusija dar mėnesiui pratęsti nepaprastąją padėtį

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministerija Vyriausybei siūlo pasienyje su Baltarusija dar mėnesiui pratęsti nepaprastąją padėtį.

Siūloma, kad nepaprastoji padėtis pasienio ruože, 5 kilometrus nuo jo ir užsieniečių apgyvendinimo centruose būtų įvesta iki 2022 metų sausio 9 dienos 24 val. vakaro.

Projekte teigiama, kad nepaprastoji padėtis įvedama dėl masinio užsieniečių antplūdžio kilusios grėsmės visuomenės rimčiai, kurios neįmanoma pašalinti nepanaudojus Konstitucijoje ir Nepaprastosios padėties įstatyme numatyto naudojimosi nurodytomis teisėmis ir laisvėmis proporcingo apribojimo ir netaikant konkrečių nepaprastųjų priemonių.

Nepaprastosios padėties metu užsieniečių apgyvendinimo vietose esantiems užsieniečiams, kurie nėra įleisti į Lietuvos teritoriją, draudžiama palikti apgyvendinimo vietų teritoriją, išskyrus išimtinius Valstybės sienos apsaugos tarnybos nustatytus atvejus. Taip pat taikomas draudimas atvykti į pasienio ruožo teritoriją, kurioje įvesta nepaprastoji padėtis. Taip pat teritorijoje, kurioje įvesta nepaprastoji padėtis, yra taikomas draudimas pakeisti nuolatinę gyvenamąją vietą, taip pat galioja susirinkimų draudimas ir kt.

Dėl nepaprastosios padėties pratęsimo pasienyje su Baltarusija dar turės apsispręsti Seimas.

ELTA primena, kad nuo lapkričio 10 d. pasienio ruože prie Lietuvos sienos su Baltarusija ir 5 kilometrų į valstybės gilumą nuo jo bei užsieniečių apgyvendinimo vietose buvo įvesta nepaprastoji padėtis. Nepaprastoji padėtis pasienio ruože buvo įvesta mėnesiui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių