VSAT: į Užsieniečių registracijos centrą šiemet negrįžo 70 prieglobsčio prašytojų

Šiemet į Užsieniečių registracijos centrą (URC) negrįžo 70 prieglobsčio pasiprašiusių žmonių, BNS informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Šie žmonės iš centro išėjo teisėtai, turėdami leidimą laisvai judėti už centro ribų.

Kaip BNS sakė VSAT atstovas Giedrius Mišutis, asmenys, turintys teisę laisvai judėti po Lietuvos teritoriją, šiuo metu gyvena tik URC.

Užkardose, savivaldybių patalpose ir kitose naujai įrengtose migrantams skirtose vietose gyvenantys užsieniečiai tokios teisės neturi, yra saugomi.

Šią savaitę Lietuvoje taip pat fiksuotas atvejis, kai iš nelegalių migrantų laikinosios apgyvendinimo vietos buvusiuose vaikų blogos namuose Kapčiamiestyje savavališkai pasišalino šeši asmenys. Jie po poros dienų buvo sulaikyti.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti 2 064 neteisėti migrantai. VSAT atkreipia dėmesį, jog minėti 70 išvykusiųjų nebūtinai yra iš šių žmonių – tai gali būti ir anksčiau prieglobsčio pasiprašiusieji.

Pasak G. Mišučio, šis išvykusių prieglobsčio prašytojų skaičius, palyginti su ankstesniais metais, nėra didelis, dažnai per metus registruojama po kelis šimtus tokių atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pertekliniai kostiumuoti

pertekliniai kostiumuoti portretas
ne baladotis po pasauli ,,,o migruoti i giminingas valstybes,Afrikoje,Arabijoje,,,Bet trenkiasi tukstancius kilometru pas baltaodzius ,kurie yra absoliuciai negiminingi toms tautoms,,Ir vieni kitus niekada nesupras

Gerao kelio

Gerao kelio portretas
i Vokietija juk Merkel juos kviecia ir kvietimo dar neatsauke!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių