VSAT: sulaikomų neteisėtų migrantų skaičius po truputį mažėja

  • Teksto dydis:

Sulaikomų neteisėtų migrantų skaičius ties siena su Baltarusija po truputį mažėja, sako Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado pavaduotojas Antanas Montvydas.

„Nuo metų pradžios turime sulaikę per 1660 neteisėtų migrantų, šios dienos rezultatas – jau 16 asmenų. Per savaitgalį, liepos 9–11 dienomis sulaikėme 155 neteisėtus migrantus, kai praėjusį savaitgalį – 426“, – pirmadienį interviu Lietuvos radijui sakė A. Montvydas.

Jis pažymėjo, kad pastaruoju metu sulaikomų neteisėtų migrantų skaičius, palyginti praėjusį ir ankstesnį savaitgalį, sumažėjo, nors birželį sulaikyti 473 migrantai, o per liepos dvi savaites – beveik tūkstantis.

„Galime sakyti, kad po truputį tas skaičius mažėja“, – sakė A. Montvydas.

VSAT nuotr.

Santykiams su Baltarusija prastėjant, per šią šalį į Lietuvą pradėjo vykti rekordinis kiekis nelegalių migrantų.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija Lietuvos pareigūnai sulaikė 1634 migrantus – 20 kartų daugiau nei pernai. Daugelis jų yra iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių.

Minskas tvirtina migrantų Baltarusijos teritorijoje nebestabdantis dėl ES sankcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pertekliniai kostiumuoti

pertekliniai kostiumuoti portretas
Kazkokia vista labai rupinasi -ateiviu teisemis[[nors jeigu yra suteikta " tribuna" interviu -- norejom girdeti jos rupesti LIETUVOS pilieciu atzvilgiu] DEJA ,Rupintis lietuvio saugumu JO zemeje !!Tas rupestis-savisauga palikta PATIEMS LIETUVIAMS.Ar neperdaug ishshukiu [[ vyriausybes postus "aptupus "mergelems].Valstybes valdymas apsestas "bobinciaus"[[norsas,eniskai pries moteris nieko neturiu]]][...Moteris su kudikiu ant ranku --tai grozis ,tai meno kurinio simbolis]] taciau tai,kas vyksa.....tai pasibiauretini snukiai ir ju darbai

Anonimas

Anonimas portretas
Gali buti ,kad su afrikieciais isibrauna iLietuva ir rusai ir bialorusiai [[ir kaip pastebejo zmogus,,,veliau tiems TSRS likuciams bus proga "ginti " savo invazinius asmenis. ...Kitaip ,kaip paaishkinti,kad kaikurie is isliuogusiu ,kalba rusishkai? Visiems nelegaliai kirtusiems Lietuvos PASIENI -pritaikomas nusikaltelio statusas/

Mantas

Mantas portretas
Turbut rado geresni kelia, ir daugiau jų praėjo ne sučiupti .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių