Pereiti į pagrindinį turinį

VSAT vadas: į Lietuvą vis dažniau įskrenda dronai iš Baltarusijos

2016-05-05 07:05
BNS inf.

Pasieniečiai fiksuoja vis daugiau atvejų, kai į Lietuvos teritoriją iš Baltarusijos įskrenda bepiločiai aparatai, praneša naujienų portalas 15min.lt.

AFP nuotr.

„Mes matome, kad dronų daugėja, ypač iš Baltarusijos pusės. Pasitaikė ir įskridimo gilyn į teritoriją atvejų“, – sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas generolas Renatas Požėla.

R.Požėla pasakojo, kad daugiausia atvejų užfiksuota Lietuvos rytuose, prie sienos, kuri ribojasi su Baltarusijos Astravo sritimi. Ten šiuo metu vyksta atominės elektrinės statybos.

VSAT vadas sako, kad kol kas negalima tiksliai pasakyti, kam priklauso bepiločiai lėktuvai – Baltarusijos žvalgybai ar nusikaltėliams, kurie gabena kontrabandą ir per sieną veda nelegalius migrantus.

„Šiandien mes neturime aiškaus atsakymo, nes jie įskrenda į mūsų teritoriją ir vėl išskrenda. Mes fiksuojame tik patį skrydį, negalime pasakyti, kas juos valdo, – pasakojo R.Požėla. – Ta teritorija, kur fiksavome daugiausia skrydžių, žvalgybine prasme nėra įdomi, todėl mes tai siejame su Astravo atominės elektrinės statyba.“

Per šiuos metus pasieniečiai pranešė apie 7 įvykius, kai į Lietuvos teritoriją galimai įskrido bepilotis aparatas. Pasieniečiai pabrėžė – negalima kategoriškai teigti, kad dronai tikrai įskrenda į Lietuvos teritoriją, nes tokie incidentai fiksuojami tik pareigūnų akimis ir žiūronais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų