VSD vadovas: ginčai dėl riaušių valdymo kelia nerimą

Institucijų ir politikų ginčai dėl pernykščių riaušių prie Seimo valdymo kelia nerimą, sako Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis.

„Žiūriu į tai su tam tikru stipriu nerimu. Todėl kad ypatingai karo Ukrainoje kontekste tokie dalykai tiesiog valstybei neišeina į sveikatą, kaip bebūtų. Mano giliu įsitikinimu, šiuo metu mes kaip tik turėtumėme suremti pečius, nustoti ginčytis galų gale, kapstytis, kas buvo, ko nebuvo, o kaip tik susikoncentruoti į dabartinius įvykius“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė D. Jauniškis.

„Visa situacija aplink mus, pasaulyje, yra pavojinga ir tokiais momentais reikalingas susitelkimas, darbas, žiūrėjimas, kur yra tikrosios grėsmės, įdėti darbo daugiau stengiantis jas užkardyti, užbėgti tam už akių“, – pridūrė jis.

Ginčai dėl pernai rugpjūtį prie Seimo kilusių riaušių kilo po to, kai Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas Ričardas Pocius paliko pareigas šalių sutarimu ir viešai prabilo apie A. Bilotaitės atsakomybę dėl netinkamo riaušių malšinimo.

Po jo interviu „Delfi“ Vidaus reikalų ministerija teigė, kad savo pareiškimais buvęs VST vadas bando pridengti savo melagingą informacijos teikimą, nebuvimą darbo vietoje ir nepasiekiamumą. A. Bilotaitė generolo teiginius vadino „liguistais kliedesiais“.

Opozicija kritikuoja ministrę ir žada inicijuoti parlamentinį tyrimą išsiaiškinti situacijai, abiem pusėms apsikeitus kaltinimais. Opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ kreipėsi ir į Generalinę prokuratūrą prašydami įvertinti, ar A. Bilotaitė ir kiti pareigūnai tinkamai ėjo savo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.,///

.,/// portretas
Jauniškis - koncervatorių sub-in-laižis

Anonimas

Anonimas portretas
man kelia nerima 141 besmegenis ! KO DAR DEBILAI PRIDARYS !?

Vištos Walmora \\\\\.../////

Vištos Walmora  \\\\\...///// portretas
Kas pasitikit Vastybės Saugumo Departamentu (VSD),spaudžiam ŽALIĄ.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių