V.Šustauskas tikisi Prezidento dėmesio

Vakar Seimo narys Vytautas Šustauskas į Prezidentūrą atnešė šalies vadovui Rolandui Paksui adresuotą kreipimąsi, tačiau šios institucijos slenksčio peržengti nepanoro

Vakar Seimo narys Vytautas Šustauskas į Prezidentūrą atnešė šalies vadovui Rolandui Paksui adresuotą kreipimąsi, tačiau šios institucijos slenksčio peržengti nepanoro.

Skandalingai pagarsėjęs parlamentaras dokumentų pluoštelį perdavė Prezidento patarėjui valstybės saugumo klausimais Evaldui Vaitkui. Seimo nario ir patarėjo susitikimas vyko ant Prezidentūros laiptų.

Pats V.Šustauskas “Kauno dienaia” atsisakė komentuoti perduotų dokumentų turinį: “Jokių komentarų, taip ir parašykite. Jūs ne tokie žmonės, kurie turėtų žinoti. Viskas, viso gero!”

Į agentūros BNS klausimą, ar perduotoji medžiaga susijusi su Kauno nusikalstamo pasaulio autoriteto Henriko Daktaro sūnaus Enriko byla, V.Šustauskas atrėžė: “Jūs visi durniai su tuo Daktaru!”

Perduotų dokumentų turinį sutiko pakomentuoti juos priėmęs E.Vaitkus. Pasak patarėjo, Seimo narys įteikė Prezidentui adresuotą kreipimąsi, kuriame bandoma atkreipti dėmesį į puolimą, vykdomą V.Šustausko atžvilgiu.

“Tas kreipimasis - tai pastarojo meto žiniasklaidos rašinių apie kontrabandos bylas ir patį Šustauską santrauka. Jame pareiškėjas išdėstė savo įtarimus, priminė kai kurių Seimo narių veiksmus ir pasisakymus apie jį bei paminėjo kai kurias tiriamas kontrabandos bylas. Dėl domėjimosi šiomis bylomis jam neva kilusi susidorojimo grėsmė, - kreipimosi turinį trumpai atpasakojo E.Vaitkus. - Pareiškėjas nori atkreipti Prezidento dėmesį į šiuos dalykus ir prašo, kad būtų aktyviau kovojama su korupcija”.

E.Vaitkus tvirtina nepamenąs, ar V.Šustausko rašte paminėta Daktarų šeimos pavardė. “Aš iš karto nurodžiau registruoti tą kreipimąsi, ir jis tikrai atsiguls ant Prezidento stalo. Kada Prezidentas jį perskaitys, negaliu pasakyti”, - sakė šalies vadovo patarėjas ir pridūrė, jog vargu ar Prezidentūra paskelbs kokią nors viešą oficialią reakciją į V.Šustausko pareiškimą.

Paklaustas, kodėl susitikimas vyko ant laiptų, E.Vaitkus atsakė: “Jis paskambino telefonu ir paprašė susitikti. Laukiau viduje, tačiau jis stovėjo ant laiptų ir nenorėjo užeiti. Jeigu žmogus norėjo pasidaryti reklamą, netempsi gi jo už rankos į vidų”.

Pastaruoju metu netyla kalbos apie galimą V.Šustausko vaidmenį išlaisvinant jo partijos ir Kauno miesto tarybos narį E.Daktarą. Valstybės saugumo departamentas Generalinei prokuratūrai pateikė medžiagą, iš kurios matyti, jog Seimo narys ne kartą bendravo su narkotikų ir falsifikuotų pinigų kontrabanda kaltinamo E.Daktaro tėvu. Dėl šių įtarimų V.Šustauskas praėjusią savaitę buvo apklaustas Prokuratūroje.

Birželio 26 d. Vilniaus apygardos teismas patenkino E.Daktaro advokato skundą ir iki tol suimtą bei Lukiškių tardymo izoliatoriuje iki teismo laikomą kaltinamąjį išleido į laisvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių