VTEK pradėjo tyrimą dėl savo nušalinimą parašu įtvirtinusio S. Gentvilo

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl savo nušalinimą patvirtinusio aplinkos ministro Simono Gentvilo.

Apie tai trečiadienį savo feisbuko paskyroje pranešė Seimo narė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Ligita Girskienė, kuri ir kreipėsi į VTEK, prašydama įvertinti S. Gentvilo elgesį.

Į etikos sargus parlamentarė kreipėsi po to, kai balandžio viduryje Vyriausybės priimtą nutarimą dėl S. Gentvilo nusišalinimo nuo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos (VTPSI) kuravimo funkcijų pasirašė ne tik premjerė Ingrida Šimonytė, bet ir pats ministras.

Nusišalinimą S. Gentvilas pateikė pats po to, kai buvo pradėtas tyrimas dėl jam priklausančiame statomame name Klaipėdoje balandžio 7 dieną įvykusio incidento, kai nugriuvę laiptai sužalojo du galbūt nelegaliai dirbusius statybininkus.

Pagal įstatymus, S. Gentvilas turėjo nusišalinti ir nuo dalyvavimo rengiant, svarstant ar priimant sprendimus, kurie liečia jo privačius interesus bei „jokia forma nedalyvauti toliau atliekant tarnybines pareigas“.

Pirmiesiems apie VTEK tyrimą pranešusiems portalui delfi.lt S. Gentvilas patvirtino gavęs pranešimą apie pradėtą tyrimą ir sakė į šį faktą žiūrintis pozityviai.

„Tyrimo pradėjimas nereiškia, kad ministras jau kažką pažeidė. Tyrimas tam ir yra, kad nustatyti visas aplinkybes, jas įvertinti ir nuspręsti – buvo įstatymo pažeidimas, ar ne. Tiesą sakant, minėtame L. Girskienės skunde buvo prirašyta krūva tariamų mano pažeidimų, tačiau VTEK abejonių sukėlė tik šis momentas“, – portalui sakė ministras.

Jis taip pat teigė, jog „gali būti, kad formaliai neturėjau teisės pasirašyti nei nutarimo projekto, nei paties nutarimo“, tačiau tvirtino manantis, kad jo atvejis galėtų būti precedentas, kuris suformuotų teisinę praktiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
šeimų klanas........

Šitam

Šitam portretas
banditui reikia kelt bylas dėl daug ko. O kodėl tuo užsiima seimo narė o ne Prokuratūra? O kodėl niekas iš STT netiria jo prekybos poveikiu ir galimo atidirbinėjimo verslui? O kodėl jis ir toliau sėdi kėdėje kai neteisėtai atleido aukšto rango darbuotoją? Nu žodžiu..šūdas kaip plaukė viršuje pasroviui taip ir plaukia. Nežiūrint nieko.Todėl ir gyvenam šūdinai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių