VTEK pratęsė tyrimą dėl S. Skvernelio gatvės asfalto

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) ketvirtadienį trims mėnesiams pratęsė tyrimą dėl gatvės, kurioje gyvena premjeras Saulius Skvernelis, asfaltavimo aplinkybių.

„Tai maksimalus terminas, kurį nustato Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas. Šį sprendimą VTEK priėmė atsižvelgusi į tiriamų aplinkybių sudėtingumą bei tyrimą sudarančios informacijos gausą. Šiuo metu VTEK vis dar gauna ir analizuoja dokumentus bei atsakymus į savo pateiktus paklausimus“, – rašoma tarnybos pranešime.

Etikos sargai dėl Vilniaus rajone esančios Upės gatvės asfaltavimo finansinių aplinkybių tyrimą pradėjo gruodžio viduryje.

Tyrimo metu vertinama, ar premjerui nekilo pareiga nusišalinti, kai Vyriausybė pernai spalio pabaigoje skyrė papildomą finansavimą Vilniaus rajono savivaldybės gatvėms tvarkyti.

Praėjusių metų rudenį perskirstant Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšas Vyriausybė 300 tūkst. eurų papildomų lėšų skyrė Vilniaus rajonui, nors ši savivaldybė nebuvo pateikusi nei konkrečios paraiškos, nebuvo nurodžiusi ir prašomos sumos.

Kaip rašė portalas 15min.lt, visa ši suma skirta vienai – Upės gatvei – asfaltuoti. Šioje gatvėje gyvena Vyriausybės vadovas su šeima.

Kreiptis į VTEK dėl Upės gatvės Smiglių kaime Vilniaus rajone asfaltavimo lėšų skyrimo aplinkybių Vyriausybės vadovą ragino prezidentas Gitanas Nausėda.

Jis teigė, kad būtent etikos sargų išvados lems jo požiūrį į Vyriausybės vadovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jei jau atsirado SS vardo gatvė,tai laikas ir Vilnių pervardint į Skvernelieną! ;D

As manau

As manau portretas
Gėda didžiausia lietuviams po tiek Nepriklausomybės metu, kad ju PREMJERAS važineja neasfaltuotais keliais! Susimãstykite visi nelaimingieji!

Kai pagalvoji

Kai pagalvoji portretas
Kad tokioje situacijoje, dėl keliuko link savo namų asfaltavimo, būtų patekęs Malinauskas, manau, jau pareiškimą išeiti iš darbo, jis būtų seniai parašęs. Dabar kitas lygis ir galimybes. 30 metų laisvi!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių