Vyras šokiruotas: į „Maisto banką“ atsiimti maisto davinių – ir prabangiais, ir taksi automobiliais

Į naujienų portalą JP kreipėsi pavežėju dirbantis Stasys (tikrasis vardas redakcijai žinomas), kuris iškėlė klausimą, ar normalu, kad nepasiturintys asmenys atsiimti maisto davinių iš „Maisto banko“ keliauja su taksi ar net prabangiais automobiliais. Vyras įsitikinęs, pusė maisto davinių gaunančių asmenų nė neturėtų jų gauti.

Pinigus galima išleisti sąmoningiau

„Vien šiandien į Kranto g. 36, kur įsikūręs „Maisto bankas“, vežiau jau keturis asmenis, kad šie atsiimtų maisto davinius. Atrodo keista, kad nepasiturintys kviečiasi taksi, jog galėtų čia atvykti. Kelionė į vieną pusę kainuoja 4-5 eurus, tad iš viso išleidžiama apie 10 eurų. Jei esi nepasiturintis, manau, tuos 10 eurų būtų galima ir sąmoningiau išleisti. Beje, dar ir tai, kad panevėžiečiai atsiimti maisto davinių atvyksta net ir prabangiais automobiliais“, – sakė vairuotojas.

Naujienų portalas JP primena, kad „Maisto bankas“ surinktą paramą maistu perduoda mažas pajamas gaunančioms šeimoms ir asmenims, darbo netekusiems žmonėms, socialinės rizikos šeimoms ir jų vaikams, menkas pajamas gaunantiems neįgaliesiems bei senjorams, gausioms ar nepilnoms šeimoms ir pan.

Ž. Večiorkutės, R. Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.

Maisto dalybos – šią savaitę

Šiuo metu produktų dalybos, adresu Kranto g. 36, vyksta iki gruodžio 23 dienos, nuo 8 iki 16 val.

Krepšelį sudaro: kiaulienos ir vištienos konservai, rapsų aliejus, avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais, konservuotos keptos pupelės pomidorų padaže, greito paruošimo avižų košė su džiovintomis uogomis, saldintas sutirštintas pienas, konservuota raugintų agurkų sriuba, miltų mišinys kepiniams, razinų ir riešutų mišinys, makaronai, šampūnas, dantų šepetėlis, dantų pasta, skalbiklis.

Atrodo keista, kad nepasiturintys kviečiasi taksi, jog galėtų čia atvykti.

Transporto pasirinkimui įtakos turi oro sąlygos

Panevėžio socialinių paslaugų centro direktorė Lina Kazokienė paaiškino, jog norint gauti nemokamą maisto davinį iš „Maisto banko“, gyventojai turi įrodyti, kad gauna mažas pajamas.

„Jie atvyksta su asmens dokumentu, užpildo prašymą. Mes matome jų pajamas sistemoje ir tuomet galime spręsti skirti paramą ar ne. Tikslios sumos negalėčiau nurodyti, nes kiekvienas atvejis individualus ir priklauso nuo šeimos dydžio“, – teigė direktorė.

Pasiteiravus, kokia jos nuomonė, kad gyventojai, atsiimti davinių, keliauja su taksi, moteris tikino, jog, žiemos metu, tai – normalu.

„Slidu, todėl žmonės bijo eiti pėsčiomis ar keliauti autobusu. Patogu, kad nuo durų iki durų nuveža taksi. Šiuo atveju, manau, didžiausią įtaką daro oro sąlygos“, – kalbėjo pašnekovė.

Ž. Večiorkutės, R. Ančerevičiaus/jp.lt nuotr.

Vis dėlto, L. Kazokienė pabrėžė, kad neįgalieji gali kreiptis į socialinių paslaugų centrą ir paprašyti transporto.

„Mes teikiame tokią paslaugą neįgaliesiems. Daliai jų ši paslauga visiškai nemokama, o kitai daliai reikėtų susimokėti kelis centus“, – dėstė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sara

Sara portretas
Jauni darbingo amžius žmonės, teisingai kam dirbti už tirs šimtus neapsimoka jei galim nedirbti ir daugeu išeina

Lina

Lina portretas
O kaip žmogui nueiti tokioj slidybėj? Tas taksi vairuotojas -- parodyk žmoniškumą paimk surink kelių senjorų davinius ir parvešk! Bet gi lietuviškas charakteris , pavydas - tik ir tesugeba skųsti ! Kaip nesarmata! O gal mašinas norėtum prihvatizuoti...pavydas baisus dalykas! O ką biednas , tai durnas , o gal kada inžinierium buvo ir mašiną turėjo??? Vienas žodis skundikui (be naudos) šlikštynė...

Loreta

Loreta portretas
O jūs nepagalvojate, kad atsiimti gali ir kaimynas? Aš irgi kartas nuo karto paimu davinius sergančiam asmeniui. Tai nejaugi, turėčiau eiti pėsčia ir po to nešti 4 davinius, kuriuos vos pakeliu. Neteiskite, ir patys nebūsite teisiami. Gražių švenčių!
VISI KOMENTARAI 93

Galerijos

Daugiau straipsnių