Vyresnių klasių moksleiviams bus pristatytas civilinės saugos edukacinis projektas

  • Teksto dydis:

VRM pristatys vyresnių klasių moksleiviams skirtą civilinės saugos edukacinį projektą.

Kaip skelbia ministerija, šis projektas vyks siekiant stiprinti gyventojų pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms ir yra informacinės civilinės saugos kampanijos „Esame komanda – turime planą“ dalis.

Vykdant projektą bus lankomasi mokymo įstaigose ir dėmesys bus skiriamas civilinei gynybai – pasirengimui karo grėsmėms. Edukacijų metu gimnazijų jaunuoliai sužinos, kaip pasirengti karinėms grėsmėms, galimai branduolinei avarijai bei kitoms civilinės saugos nelaimėms.

Ministerija pažymi, kad šio projekto metu bus aplankytos Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio regionų gimnazijos.

Po pristatymo pirmadienį gimnazijoje įvyks ir šio projekto viena pirmųjų interaktyvių pamokų.  Jos metu Civilinės saugos ekspertas D. Gurevičius papasakos, kaip elgtis įvykus ekstremaliai situacijai, ką reikia žinoti kiekvienam išgirdus perspėjimo sireną ir kur rasti visą informaciją, susijusią su pasirengimu galimos nelaimėms ir grėsmėms.

Lektorius pademonstruos išvykimo krepšį. Visą edukaciją vainikuos virtualios realybės simuliacija, kurios metu kiekvienas mokinys turės galimybę pasinerti į priedangos paieškas.

Primenama, kad praėjusias metais informacinės kampanijos metu VRM didesnį dėmesį skyrė pasienio su Baltarusija regiono mokykloms, kurios yra nutolusios ne daugiau nei 100 km nuo Astravo atominės elektrinės, kurioje yra galima branduolinė avarija, buvo demonstruojama, kaip reikia elgtis būtent tokios nelaimės metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi, kaip pagirtina

Oi, kaip pagirtina portretas
Mes LTSR jau 15 metų su lazeriniais šautuvais šaudėm. Karinis parengimas vadinosi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių