Vyriausioji epidemiologė: 27 koronaviruso atvejai Lietuvoje – sunkūs

  • Teksto dydis:

Lietuvoje šiuo metu yra 27 sunkūs koronaviruso atvejai, o susirgimų pikas – dar nepasiektas, antradienį LRT radijui sakė vyriausioji šalies epidemiologė tvirtina Loreta Ašoklienė.

„Lietuvoje situacija kiekvieną dieną keičiasi, jis (užsikrėtusiųjų skaičius) vis dar didėja, ir, realu, kad jis dar keletą savaičių augs. (...) Kitas dalykas, apie ką reikėtų kalbėti, kad turime apie 25 procentus nustatytų atvejų, kurie yra hospitalizuoti, turime sunkius 27 atvejus. Tai skaičiai, kurie atitinka ir kitų šalių skaičius. Tačiau nerimą kelia tai, kad turime gana daug užsikrėtusių medikų, jų taip pat daug izoliuota“, – sakė L. Ašoklienė.

Pirmadienio vakaro duomenimis, Lietuvoje patvirtintas 491 COVID-19 atvejis, 7 žmonės pasveiko, 7 – mirė.

Labai tikėtina, kad balandis bus sunkus mėnuo.

Lietuvoje koronavirusas nustatytas 61 medikui, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Kaip LRT radijui sakė L. Ašoklienė, šiuo metu yra stebima gana daug asmenų, kuriems artimiausiomis dienomis gali pasireikšti koronaviruso simptomai, o ligos piko prognozės rodo, kad balandis gali būti itin sunkus.

„Ne tokios džiuginančios prognozės rodo, kad ligos piką mes galime pasiekti ir apie 10 ligos savaitę, kas sutaptų su balandžio pabaiga-gegužės pradžia. Labai tikėtina, kad balandis bus sunkus mėnuo“, – kalbėjo vyriausioji šalies epidemiologė. 


Šiame straipsnyje: koronavirusasKoronavirusas LietuvojeLoreta Ašoklienėsunkūs ligoniaiCOVID-19 saviizoliacijaCOVID-19 karantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Pamatuot gali i parduotuvė einant kaip pas molis darbe visus betvarke o miršta seneliai bet ne nuo motinos o kitu ligų deja lengviausia parasyt

Prognozė

Prognozė portretas
Kodėl slepia ir nepasako, kiek konkrečiai susirgimo atvejų yra kiekviename mieste, tai yra viešas interesas, gyventojai turi teisę žinoti, kiek jų mieste yra susirgimo atvejų, kad numatyti pavojaus lygį. Testai neatliekami, vaistinėse kaukių ir respiratorių nėra, informacija slepiama. Vos ne Šiaurės Korėja. Gal užteks aptakių frazių, generinės informacijos, trūksta konkretumo.

Dija

Dija portretas
Kinijoje kiekvienoje parduotuvėje,stovėjo po kelis žmones,tikrindavo temperatūra. Ir dabar dar,tebetikrina. Pas mus,tu aparatų neturi,užtektinai. Kad apsiperkancius patikrinti. Gal daugiau apsikretusiu yra. Nes juk buvo žmonių,kurie apsikrete Maximoje. Vadinasi,yra daugiau,vietinių užsikrėtusių. Logiška.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių