Vyriausybė aptars planus dėl švietimo centro Suvalkuose

  • Teksto dydis:

Ministrų kabinetas trečiadienį aptars planus statyti švietimo ir kultūros centrą Lenkijos šiaurėje esančiuose Suvalkuose.

Per pasitarimą ministrai diskutuos ir apie kitą galimą paramą kaimyninių šalių lietuvių bendruomenėms.

Vyriausybė planuoja, kad švietimo ir kultūros centrui Suvalkuose reikės statyti naujas patalpas, nes Lenkijos pasiūlyti objektai tam netiko.

Sklypas arba patalpos centrui preliminariai kainuotų apie 360 tūkst. eurų, sumą dalinant 2020 ir 2021 metams.

Šiame centre planuojama steigti lietuvišką vaikų darželį ir, jeigu susirinks pakankamai mokinių, pradinę mokyklą.

Kol bus pastatytas švietimo ir kultūros centras, darželį ketinama steigti laikinai nuomojamose patalpose nuo šių metų rugsėjo, tam Švietimo ministerija planuoja numatyti lėšas iš 2019-ųjų biudžeto.

Ministrų aptariamame priemonių plane taip pat numatyta didinti algas lituanistinėse mokyklose Lenkijoje, Karaliaučiaus srityje Rusijoje ir Baltarusijoje dirbantiems pedagogams.

Taip pat žadama remti Lietuvos tradicinės kultūros iniciatyvas užsienyje ir transliuoti „LRT Lituanica“ Lenkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Italas

Italas portretas
Kiek metu tam nesubrendeliui parašiusiam tokia šlyksčia nesamone?

Kada

Kada portretas
Kada po galais Lietuvoje uždarysime rusų ir lenkų mokyklas? Esame nystanti tauta, o remiame už mus net 40 kartų didesnes tautas. Ar tokie turtingi ar tokie kvailiai? Kiek lietuviškų mokyklų išlaikomų tos valstybės yra Rusijoje ar Lenkijoje. Atsakymas: nė vienos. Nepriklausomybės pradžioje Suvalkų krašte jau buvo už Lietuvos pinigus pastatyta mokykla, atrodo Seiniuose. Paskui panaikinta, atseit trūksta mokinių ir dabar ten mokosi lenkų vaikai. Valstybė išmetė pinigus į balą.Remti turėtume tik mažesnius už mus latvių, karaimų bendruomenes, o ne megavalstybes.

Aitvaras

Aitvaras portretas
Pagaliau susiprato,o tai konservatoriai ,socdemus ir kiti atseit lietuviai patriotai,plepiai,nieko nesugebėjo per 30 metu nuveikti,tik liežuviu malė.Seniai tai reikėjo padaryti ir lietuvio korta įvesti.Lenkai turi vengrai turi rusai turi,o mes kaip visada ant galo,laukiame kol estai savo kortas įsivesti,kad būtume gale,o ne pirmieji......Ir kodėl įdomu Latvijos mokytojus pamiršo,o tik rusijoj,Baltarusijoje ir Lenkijoje dirbsiantiems algas pakels,o Latvijoje?Seniai reikėjo skirti pinigų darželių ir mokyklų atidaromi Baltarusijoje ir Karaliaučiuje.Kitaip geriau nevaidino įteka patriotų,nes šlykštu į liežuviais malancius,o nieko nedarancius žiūrėti.Aplamai turi būti seniai sudaryta grupė,kuri rūpintųsi išskirtinai tik lietuviais kitose valstybėse.Lenkai turi krešulio komisija,kuri disponuoja 100 milijonų zlotų kiekvienais metais ir remia savo diaspora rytuose.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių