Vyriausybė leido organizuoti renginius didesniam skaičiui dalyvių

Vyriausybė trečiadienį leido organizuoti renginius didesniam skaičiui dalyvių.

Ministrų kabinetas nutarimu nustatė, kad birželio 17 dienos iki birželio pabaigos atvirose erdvėse bus leidžiami renginiai su ne daugiau kaip 700, o uždarose erdvėse – ne daugiau nei 150 žiūrovų ar dalyvių.

Nuo liepos 1 iki liepos 16 dienos atvirose erdvėse bus leidžiami renginiai iki tūkstančio žmonių, o uždarose patalpose – iki 200 žmonių. Į šį skaičių neįtraukiami atlikėjai, sportininkai organizatoriai, aptarnaujantis personalas ir t. t.

Šie skaičiai įrašyti trečiadienį Vyriausybės patvirtintame nutarime dėl ekstremaliosios padėties, kuri nuo birželio 17 dienos pakeis karantiną.

Vyriausybė pasitarime taip pat pritarė renginių atnaujinimo plano korekcijoms po liepos 16 dienos.

„Siūlau atnaujinti kultūros reginių dalyvių-žiūrovų skaičiaus didinimo planą iki rugpjūčio 31 dienos. Iki rugpjūčio atviroms erdvėms galiotų 1000 dalyvių ir žiūrovų, o uždarose erdvėse būtų didinama palaipsniui kas 50, nuo liepos 17 dienos – 250, nuo rugpjūčio 1 dienos – 300, nuo rugpjūčio 16 dienos – 350 dalyvių“, – sakė naują planą pristatęs kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

Anksčiau Ministrų kabineto patvirtintame renginių atnaujinimo plane renginiams atvirose erdvėse buvo numatyti mažesni skaičiai, nuo birželio 16 dienos – 500, nuo liepos 1 dienos – 700 dalyvių. Didžiausias planuotas leistinas dalyvių skaičius buvo suplanuotas 900, ir jis būtų įsigaliojęs nuo liepos vidurio.

Vidaus renginiams dalyvių skaičius nepasikeitė, tačiau leista daugiau užpildyti pačią salę.

Nuo birželio 17 dienos patalpose galės būti užimta ne daugiau kaip 50 proc. žiūrovų vietų, anksčiau šiam laikotarpiui planuota leisti užpildyti 30 proc. vietų.

Plane įrašyta, kad „masiniai, didesni nei 1000 dalyvių, renginiai Lietuvoje iki rugpjūčio 31 dienos neplanuojami“.

Pažymima, kad keičiantis COVID-19 situacijai šis planas gali būti tikslinamas arba atšaukiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių