Vyriausybė perskirstė lėšas teismams: daugiau teks nagrinėjantiems migrantų bylas

Vyriausybė perskirstė šiųmetinius asignavimus teismams, dalį lėšų permesdama nagrinėjantiems migrantų bylas.

Ministrų kabinetas trečiadienį priėmė nutarimą, kuriuo 320 tūkst. eurų mažinamos lėšos Vilniaus miesto, Kauno, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Telšių, Vilniaus regiono apylinkių teismams.

Šiomis lėšomis, iš jų 316 tūkst. eurų darbo užmokesčiui, padidinti asignavimai Lietuvos Aukščiausiajam Teismui bei Lietuvos vyriausiajam administraciniam, Lietuvos apeliaciniam, Vilniaus apygardos administraciniam, Regionų apygardos administraciniam teismams.

Vyriausybės sprendimu yra perskirstomos tikslinės lėšos priemokoms teismams, nagrinėjantiems bylas, susijusias su užsieniečių teisine padėtimi. Taip pat iš dalies dengiamos Vilniaus apygardos administraciniam teismui skirtos lėšos atsiskaityti su teisėju už įgaliojimų sustabdymo laiką jį grąžinus į pareigas.

Nutarime nurodoma, kad tam numatyta 76 tūkst. eurų, iš jų – 75 tūkst. eurų darbo užmokesčiui.

Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjo Arūno Kaminsko įgaliojimai buvo sustabdyti dėl įtarimų piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, tačiau ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu teisėjų korupcijos byloje buvo nutrauktas. Jis po trejų metų suspendavimo grąžintas į eitas pareigas.

Lėšos perskirstytos atsižvelgus į iš Teisėjų tarybos gautą prašymą.

Krūviai teismuose išaugo dėl neteisėtų migrantų srauto iš Baltarusijos. Negavę prieglobsčio, jie turi teisę sprendimą skųsti teismams.

Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų.


Šiame straipsnyje: teismaifinansavimasVyriausybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių