Vyriausybė peržiūrės karantino sąlygas: atidarys mokyklas ir restoranus?

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vyriausybė peržiūrės karantino sąlygas, vienas iš ketinamų spręsti klausimų – restoranų, kavinių darbo atnaujinimas.

„Tradiciškai svarstysime, kokie pakeitimai bus, matysime po posėdžio. Nuosekliai einame sąlygų švelninimo ir ekonomikos atlaisvinimo keliu, tokie sprendimai bus“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Saulius Skvernelis.

Jo teigimu, užtikrinusios saugumo reikalavimus kavinės, restoranai ir kitos viešojo maitinimo įstaigos duris galėtų atverti jau nuo gegužės 18 dienos.

Nuosekliai einame sąlygų švelninimo ir ekonomikos atlaisvinimo keliu, tokie sprendimai bus.

Dabar gali dirbti tik lauko kavinės, barai arba tik gaminti maistą išsinešti.

Trečiadienį Ministrų kabinetas planuoja svarstyti ir galimybę atnaujinti mokyklų darbą.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius yra išsakęs siūlymą, kad šiuo metu nuotoliniu būdu besimokantys mokiniai į mokyklą grįžtų bent dviem savaitėms, pradinukai – nuo gegužės 25 dienos, o vyresniųjų klasių mokiniai – nuo birželio 1 dienos.

Jau priimtas sprendimas nuo gegužės 18 dienos atnaujinti vaikų darželių darbą.

Visuotinis karantinas Lietuvoje įvestas kovo 16 dieną, jis pratęstas iki gegužės 31 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

absurdas

absurdas portretas
Naikina senelius,pereisim prie vaiku???? Nes kazkodel nutylima,kad jau dabar vaiku sergamumas,mirstamumas ,yra JAV.Tik sios statistikos niekas neviesina,ypac Lietuvos valdzia.Labai noretume,kad botuilininis Monkevicius,ateitu i mokykla ir kartu su 30 vaiku klaseje kartu praleistu laika,su kaukem su pirstinem,ir dar sugebetu laikytis atstumo nuo kitu mokiniu ir klasiu,kuriose yra taip pat po 30 vaiku,viso mokykloje 1200 vaiku.Kaukes reikia keisti pagal SAM kas porą valandų,vadinasi Švietimo ministerija privalo jomis pasirupinti,pirstinemis taip pat. Tos dvi savaites mokslo metu,ne nuotoliniu budu atnes daug daugiau nuostoliu ne tik vaiku sveikatai,bet ir ju mokslams ir kokybei.Nes tos kelios savaites,kokybes mokymosi tikrai nepagerins :)Nereikia pamirsti,kad vaikai turi ir bronchiniu astmu ir t.t.,ir negali buti su kaukemis uzdaroje patalpoje,kurioje dar ir + 29 laipsn.silumos.Primenu - klaseje 30 mokiniu.

Vatkurva

Vatkurva portretas
Poliklinikos notarai? Esu po infarkto man reikia tyrimu BET Geriau restoranai! Užteks miegoti laikas baliavoti!

paukštynas

paukštynas portretas
kavinės ,restoranai,o kada poliklinikos, sveikata pirmoje eilėje
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių