Vyriausybė pritaria privalomam medžiotojų draudimui, bet projektą siūlo tobulinti

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį iš esmės pritarė Seimo nario siūlymui įvesti privalomą civilinį draudimą kiekvienam medžiotojui, tačiau mano, kad Medžioklės įstatymo pataisas dar reikia tobulinti.

Nutarimo projektą rengusios Aplinkos ministerijos teigimu, neaišku, kas turėtų kontroliuoti, ar medžiotojai draudžiasi. Be to, ji siūlo pavėlinti šio reikalavimo įsigaliojimą, kad pokyčiams pasiruoštų tiek draudimo įstaigos, tiek medžiotojai.

Pasak aplinkos ministro Simono Gentvilo, toks draudimas reikalingas patiems medžiotojams.

„Medžiotojai turi apsidrausti, nes tai apsaugos juos pačius nuo įvairių sudėtingų situacijų, kuriose jie gali atsidurti įvykus nelaimei medžioklės metu“, – pranešime teigė S. Gentvilas.

S. Gentvilas anksčiau teigė, kad medžioklė yra pavojinga pramoga, todėl medžiotojai, kaip ir automobilių vairuotojai, turėtų privalomai draustis. Pasak jo, toks draudimas metams kainuotų 10-20 eurų.

Medžiotojai turi apsidrausti, nes tai apsaugos juos pačius nuo įvairių sudėtingų situacijų, kuriose jie gali atsidurti įvykus nelaimei medžioklės metu.

Parlamentaras Justinas Urbanavičius siūlo įteisinti privalomą civilinį draudimą kiekvienam medžiotojui, siekiant apsisaugoti nuo galimų nuostolių – draudimas apimtų ne tik civilinę atsakomybę už tretiesiems asmenims padarytą žalą, bet ir suteiks  papildomą apsaugą mirties ir neįgalumo atveju.

Nutarimo projekto rengėjai atkreipia dėmesį, kad civilinės atsakomybės draudimas skirtas nukentėjusiems tretiesiems asmenims atlyginti už jiems ir jų turtui padarytą žalą, bet ne pačiam draudėjui, pavyzdžiui, jo mirties ir neįgalumo atveju.

Privalomas turėtų būti tik medžiotojo civilinės atsakomybės draudimas. Paties medžiotojo sveikatos ir gyvybės draudimas būtų jo pasirinkimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trafaretinis elgesys

Trafaretinis elgesys portretas
Motina srutų bačkos pavidalo, apžėlusi kaip gyvulys, na būna dar kad ir sugeba nusidrožti Šerius ir tada sūnus tampa medžiokliu Sakosi mamytei nešąs Į puodą žiurkių spąstais pagautų Gal pakeliui tada ir jis ką sudomins, nors kokią naujai įvažiavusią papurosininkę atitinkančią brangios mamytės portretą: snukis kibiro dydžio, kojikės kaip degtukai ir smirda...oi, smirda. Gyvuliu.

:)))

:))) portretas
vyriausybe pritartu ir privalomam trusiku draudimui nuo prishikimo...

dali

dali portretas
gėda kad kuriamas naujas pasipinigavimo šaltinis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių