Vyriausybė skyrė 670 tūkst. migrantų mokymui, apgyvendinimui, COVID-19 padariniams

Vyriausybė trečiadienį skyrė savivaldybėms 670 tūkst. eurų migrantų apgyvendinimui ir mokymui, COVID-19 padarinių šalinimui.

Maždaug pusė šios sumos, 325 tūkst. eurų, iš valstybės rezervo skirta Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai migrantų vaikų mokymui.

„Kartu su ministerija paskaičiavome, kiek prireiktų nepilnamečių migrantų vaikų mokymui lietuvių kalbos ir atitinkamai pagal metodiką buvo paskaičiuota mokytojų atlyginimai, paskaičiuotos lėšos papildomoms priemonėms mokymo, to, ko savivaldybės neužtikrina ir administracinės išlaidos“, – Vyriausybės posėdyje sakė finansų viceministras Gediminas Norkūnas.

„Bendra suma sudaro 325 tūkst. eurų preliminariai. Žinoma, priklausomai nuo migrantų skaičiaus, kurie pakliūtų į apmokomųjų grupę, suma gali koreguotis“, – kalbėjo jis.

Planuojama, kad lėšų užteks iki metų pabaigos.

Tai yra išlaidos, kurios yra patirtos dėl nelegalių migrantų apgyvendinimo ir jų poreikių tenkinimo.

Iš valstybės rezervo dar 104,3 tūkst. eurų skirti savivaldybėms dėl migrantų sukeliamų išlaidų, darbo užmokesčio darbuotojams.

„Tai yra išlaidos, kurios yra patirtos dėl nelegalių migrantų apgyvendinimo ir jų poreikių tenkinimo“, – kalbėjo viceministras.

G. Norkūno duomenimis, tai jau penktasis sprendimas dėl išlaidų kompensavimo savivaldybėms, iš viso su šiuo sprendimu joms paskirstyta kiek daugiau nei pusė milijonų eurų.

Pasak jo, po šių sprendimų valstybės rezerve liks apie 100 tūkst. eurų.

Dar 241,1 tūkst. eurų iš Vyriausybės rezervo skirti padengti COVID-19 padarinių šalinimo išlaidoms.

„Iš viso COVID priemonėms yra faktiškai Vyriausybės nutarimais skirta beveik pusė milijardo eurų“, – sakė G. Norkūnas.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Daugelis jų yra iš Irako. Migracijos departamento duomenimis, apie 100 žmonių grąžinta į kilmės šalis.

Lietuva kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko tokio

Nieko tokio portretas
šituos pinigus(kaip ir kitus kuriuos dabar gausiai taško) išplėš iš visų mūsų per N' kartinį automobilio taršos ir registravimo mokesčius, elektros ir dujų kainas pakilusias ar ne 50% ir gautą padidėjusią dedamąją dalį nuo pakeltų prekybcentrių maisto produktų kainų.(kuo kaina didesnė tuo daugiau iš jos pasiima valstybė)

baisiau nei baisu

baisiau nei baisu portretas
tai suskiepykit juos. ir nemokekit jiem ligos ismokos jei nesiskiepys :D ar su lietuviais galima elgtis kaip su zemesne rase, o su pabegeliais kaip su princais? fantastika. kodel ju neskipijat? nesiskiepiji - ekstradicija . von lauk atgal :D bet svetimi musu valdziai labiau rupi nei savi :/

Anonimas

Anonimas portretas
PIPIEC ! ПОН пидарасов !
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių