Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybė slapčia planuoja dar vieną algų kirpimą

2009-07-01 13:43
Vyriausybė slapčia planuoja dar vieną algų kirpimą
Vyriausybė slapčia planuoja dar vieną algų kirpimą / Gedimino Bartuškos nuotr.

Trečiadienį 16 val. įvyksiantis premjero Andriaus Kubiliaus susitikimas su profesinių sąjungų atstovais veikiausiai bus bereikšmis. Mat sprendimą kirpti algas, dėl kurio bus diskutuojama su profsąjungiečiais, Vyriausybė numato priimti 13 val. prasidėsiančiame posėdyje.

Nuspręs, o po to - pasitars

Ministrų kabinetas posėdyje greičiausiai nutars siūlyti Seimui mažinti bazinį algos dydį nuo 475 iki 430 litų. Jei Seimas šį siūlymą palaimins, algos sumažės dešimtims tūkstančių valstybės tarnautojų. Tokią informaciją portalui pateikė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas. „Posėdžio darbotvarkėje šio klausimo nėra, bet, mano žiniomis, jis bus svarstomas“, - teigė pašnekovas.

Dar antradienį popiet A.Černiauskas džiaugėsi artėjančiu susitikimu su A.Kubiliumi. Profesinių sąjungų konfederacijos lyderis teigė manęs, jog pavyko sukurti šiokį tokį dialogą, ir galbūt pavyks Vyriausybę įkalbėti atlyginimus mažinti bent jau ne taip drastiškai.

Gavo leidimą badauti

Profsąjungiečiai jau gavo leidimą iš sostinės savivaldybės ir ketvirtadienį, kaip ir planavę, pradės bado akciją prie Seimo. Badauti pradės 10-15 žmonių, atstovaujančių įvairias dirbančiųjų organizacijas. A.Černiauskas žadėjo, kad bado akcijos pradžia bus triukšminga.

Tai nebe pirmas kartas, kai Vyriausybė veikiau imituoja dialogą su visuomene, o ne jį vykdo. Kaip jau skelbėme, A.Kubiliaus vadovaujamas Ministrų kabinetas paskelbė siųlysiąs mažinti bazinę algą nuo 128 iki 115 litų, tačiau iš tikrųjų sprendimas buvo priimtas ir jau įsigaliojo. Dėl šio sprendimo nuo rugpjūčio sumažės algos apie 200 tūkst. biudžetininkų: nukentės pedagogai, kultūros bei socialinių įstaigų darbuotojai ir daugelis kitų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų