Nuspręsta didinti uždarose erdvėse vykstančių renginių dalyvių skaičių

Vyriausybė trečiadienį nutarė nuo rugpjūčio 16 d. uždarose erdvėse vykstančių renginių dalyvių (žiūrovų) skaičių didinti iki 600.

Įstatymo projekte numatyta leisti renginius uždarose erdvėse, kai renginyje dalyvauja ne daugiau nei 600 žiūrovų ir (ar) dalyvių, neįskaičiuojant atlikėjų, sportininkų, dalyvaujančių aukšto meistriškumo sporto varžybose, aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo specialistų, aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo instruktorių, teisėjų, antidopingo pareigūnų, organizatorių ir aptarnaujančio personalo.

Numatyta, kad ši uždarose patalpose vykstančių renginių tvarka įsigalios nuo rugpjūčio 16 d. ir galios iki rugpjūčio 31 d. Šiuo metu uždarose patalpose vykstančiuose renginiuose gali dalyvauti 500 dalyvių (žiūrovų).

Renginių organizavimo tvarkos atvirose erdvėse Vyriausybė kol kas neplanuoja keisti, iki rugsėjo mėnesio juose ir toliau galės dalyvauti iki 1000 dalyvių (žiūrovų).

ELTA primena, kad Vyriausybė liepos viduryje pritarė Kultūros ministerijos parengtam Kultūros ir sporto renginių dalyvių skaičiaus didinimo planui. Plane numatoma, kad nuo rugsėjo 1 dienos dalyvių skaičius nebus ribojamas tiek uždarose, tiek atvirose renginiuose, o renginiai bus vykdomi vadovaujantis Operacijų centro vadovo nustatytomis sąlygomis.

Vyriausybė trečiadienį taip pat pritarė siūlymams netaikyti draudimų dėl koronaviruso pandemijos atvykti užsienio studentams ir investuotojams. Išimtis taip pat numatoma sporto medicinos personalo darbuotojams, partnerystę su Lietuvos piliečiais užsienyje įregistravusiems užsieniečiams.

Ministrų kabinetas taip pat nutarė pratęsti sienų kontrolę oro ir jūrų uostuose iki rugsėjo 14 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirmyn

Pirmyn portretas
Neužilgo teks skelbti suplanuotą karantino 2-ą bangą, todėl dedamos visos pastangos, kad surinkti reikiamą atvejų skaičių, didinant renginių skaičių, dalyvių skaičių renginiuose, dabar viskas priklausys tik nuo pačių žmonių sąmoningo elgesio, nes valdžiai akivaizdžiai neberūpi žmonių saugumas.

Anonimas

Anonimas portretas
tikrai , arenoje daugiausia turi būti užimta trečdalis vietų [ iš 15000, apie 5000 tūkstančiai , kad laikytųsi atstumo ]

kaunietis

kaunietis portretas
MAN ĮDOMU ar Kauno Žalgirio arena su p. Motiejūnu ruošiasi šiam scenarijui , kai vyks 4-urių el komandų turnyras ?Manau , nesunku būtų kas antrą eilę uždaryti-užtverti, o kas trečią kėdę palikti žiūrovui, kitas dvi užklijavus [ ryškiai ] , kad nesėstų...Dar , prieš įleidžiant į areną, tikrinti [ ir liepti...] ar su kauke, paaiškinti kokia tvarka po rungtynių palikti areną, kad nesispraustų ir pan. JEI nori , kad nors dalis žiūrovų ateitų į metų varžybas, turi stengtis , kad nekiltų apsikrėtimų mąstas arenoje, o tai liks prie "suskilusios geldos", kai uždarys , žiūrovų neleis, žais prie tuščių kėdžių...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių