Vyriausybė pritarė Šiaulių policijos komisariato projektui

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį pritarė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato statybos projektui, jį numatoma įgyvendinti viešosios ir privačios partnerystės (PPP) būdu.

Sprendimas praėjusią savaitę buvo atidėtas neradus sutarimo dėl papildomo finansavimo. Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė trečiadienį teigė, kad su Finansų ministerija rastas kompromisas, pastarajai pavedant numatyti būtinas lėšas rengiant konkrečių metų biudžeto projektą.

„Siūloma pavesti Finansų ministerijai, rengiant ir teikiant Vyriausybei atitinkamų metų biudžeto projektą numatyti atitinkamas lėšas šiam partnerystės projektui vykdyti. Radome tokį kompromisą“, – Vyriausybės posėdyje kalbėjo R. Tamašunienė.

Ministrė praėjusią savaitę teigė, kad policijai bus sudėtinga įgyvendinti projektą be papildomų lėšų, tuo metu Finansų ministerija suabejojo, ar bus skirta papildomų asignavimų.

Numatoma, kad privatus partneris pastatytų komisariatą Šiauliuose, Purienų gatvėje, o po to jį administruotų ir prižiūrėtų. Sutartis su juo būtų pasirašyta iki 15 metų, o didžiausi valstybės įsipareigojimai siektų apie 14 mln. eurų.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos (VRM), Policijos departamentas partnerystės projektą numato įgyvendinti iš karto, kai tik bus gautas Vyriausybės pritarimas. Projektavimo/statybų laikotarpis – 3 metai. Preliminari Policijos departamento įmoka privačiam sektoriui kasmet siektų po 1,928 mln. eurų, per 12 metų tai būtų apie 23 mln. eurų suma.

Dabar komisariatas veikia pastatuose Aušros alėjoje bei Purienų gatvėje. VRM nurodo, kad šiuo metu jo veiklai naudojami pastatai išsidėstę skirtingose miesto vietose, patalpos nėra optimaliai išnaudojamos, dalies patalpų būklė neatitinka šiuolaikinių reikalavimų policijos veikloms vykdyti, patiriamos didelės turto išlaikymo sąnaudos.

Šiuo metu PPP būdu jau pastatyti nauji policijos pastatai Vilniuje – 56 mln. eurų vertės projekto partnerė yra nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Darnu group“. Birželį PPP būdu pradėtas statyti ir Kauno apskrities policijos komisariatas – 23,5 mln. eurų vertės projektą įgyvendina Estijos kapitalo statybų bendrovė „Merko statyba“.

Šiemet PPP būdu taip pat planuojama pradėti komisariato statybas Panevėžyje, o 21,1 mln. eurų vertės projektą taip pat įgyvendins „Darnu group“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
faru ir pajacu /geroves/ salis su keliais /vilkais/ ir banda/aviu/ kurios jei nenori but papjaunamos bega akis isdegusios kol pakliuva i sakalu draugija...

na nors taip ysisavins europos milijardus

na  nors  taip  ysisavins  europos milijardus  portretas
vyriausybe nekuria gamyklu, fabriku, nekuria mokslo ystaigu gaminanciu specialistus , neaktyvina jokiu gamybiniu projektu vyriausybe stato visoj lietuvoj policaju komisariatus uz simtus milijonu euru, kerta miskus naikina gamta kuria paligonus , gamina valstybeje policajus ,Saulius , saugumiecius , kariskius -seimunus t.y biudzetinius islaikytinius ...... nesukuriancius jokios pridetines vertes valsytybes islaikytinius ... ES nustos moket --visi isstipt tures... nes tauta jau issilakste ir nebenori ju islaikyt...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių