Pasirašytas memorandumas su JAV gynybos technologijų įmone „Northrop Grumman“

Vyriausybėje pirmadienį pasirašytas memorandumas su JAV gynybos technologijų milžine „Northrop Grumman“ dėl bendradarbiavimo stiprinant Lietuvos gynybos pramonę.

Memorandumą pasirašė krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas, finansų ministrė Gintarė Skaistė bei „Northrop Grumman“ viceprezidentas Stephenas O'Bryanas (Stefenas Obrajanas).

„Šita partnerystė yra dar vienas labai svarbus žingsnis plėtojant Lietuvos gynybos pramonę ir atitinkamai stiprinant ne tik mūsų, bet ir visų demokratijų gynybinius pajėgumus“, – prieš pasirašant memorandumą kalbėjo premjerė Ingrida Šimonytė.

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas pakartojo, kad iki šių metų pabaigos planuojama susitarti dėl visų detalių, pasirašyti sutartį ir tuomet per 1,5 metų pradėti amunicijos gamybą Lietuvoje.

„Nuostabu, kad pavyko per pakankamai trumpą laiką nužingsniuoti tokį svarbų kelią“, – po dokumento pasirašymo teigė L. Kasčiūnas.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos, memorandumas įtvirtins bendrą viziją stiprinti Lietuvos gynybos pramonės pajėgumus, daugiausiai dėmesio skiriant vidutinio kalibro šaudmenų kūrimui, gamybai ir tiekimui.

L. Kasčiūnas rugsėjo viduryje BNS sakė, kad su JAV bendrove deramasi dėl universalios gamybos linijos įrengimo, joje pirmiausia būtų gaminami 30 mm kalibro šaudmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių