Vyriausybės komitetas aptars nuotolinį ugdymą, senelių namų apsaugą

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį rengia koronaviruso situacijos valdymo komiteto posėdį, jame bus aptarta nuotolinio mokymo pradžia bei senelių namų apsauga.

Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, Lietuvos mokyklos prieš dvi savaites buvo uždarytos. Tuomet buvo paskelbtos atostogos, o pirmadienį prasidėjo mokymas nuotoliniu būdu.

S. Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS sakė, kad premjero vadovaujamas komitetas taip pat tarsis, kaip užtikrinti senelių, slaugos namų patalpų apsaugą. Vyresnio amžiaus žmonės yra rizikos grupėje dėl koronaviruso infekcijos.

Be to, komitetas numato atskirai aptarti situaciją Klaipėdoje, medicinos apsaugos priemonių tiekimą, duomenų apie ligonius teikimą policijai, savivaldybės institucijoms, bei situaciją dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo, sakė T. Beržinskas.

COVID-19 sukeltos situacijos valdymo komitetą Vyriausybė įsteigė praeitą savaitę. Jam priklauso 10 ministrų.

Komitetas turi teikti siūlymus Vyriausybei dėl ekstremaliosios situacijos valdymo, padėti priimti sprendimus operacijų vadovui sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai, koordinuoti skirtingų įstaigų veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių