Vyriausybės planai: turintiems galimybių pasą nebereikės ir kaukių

  • Teksto dydis:

Vyriausybė duoda daugiau nei mėnesį pasiskiepyti nuo koronaviruso, o nuo rugsėjo 13 dienos galimybių paso neturintiems žmonėms veiklos būtų smarkiai ribojamos. Ministrų kabinetas per pasitarimą protokoliniu sprendimu siūlymams pritarė iš esmės, o priimti nutarimą planuojama artimiausiu metu.

Su pasu nebereikės ir kaukių

Paslaugos, parduotuvės, prekybos ir pramogų vietos, restoranai, kavinės, barai bei kitos pasilinksminimo vietos, lošimo salonai, komerciniai ir nekomerciniai kultūros, pramogų, sporto renginiai, šventės, mugės, festivaliai ir kiti susibūrimai nuo rugsėjo 13 dienos lieka atviri tik imunitetą turintiems žmonėms bei vaikams iki 16 metų.

Be apribojimų lankytis šiose vietose galės žmonės, kurie yra pasiskiepiję pilna skiepijimo schema ir įgiję imunitetą, taip pat persirgusieji koronavirusu, kai tai patvirtinta PGR bei antigeno testais arba serologiniu antikūnų tyrimu, taip pat turintys neigiamą PGR testą, atliktą per pastarąsias 48 valandas, ir vaikai iki 16 metų.

Tuo tarpu asmenims, neatitinkantiems šių kriterijų, veiklos bus apribotos: jie galės apsipirkti tik parduotuvėse, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių pardavimas, turinčiose atskirą įėjimą iš lauko, ir jų prekybos plotas turės būti mažesnis nei 1500 kv. metrų. Tai galios ir parduotuvėms, kurios yra prekybos centre, kurio bendras plotas neviršija minėtos kvadratūros.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė prašė padidinti leidžiamą plotą be galimybių paso bent iki 2,5 tūkst. kv. metrų, nes prekybininkai neturės galimybių patikrinti, ar pirkėjai turi minėtus pasus. Premjerė I. Šimonytė teigė, kad tai derintinas klausimas ir iki nutarimo priėmimo dėl jo galima diskutuoti.

Taip pat nutarimu būtų nustatyta, kad kontaktiniu būdu aptarnaujant asmenis be galimybių paso galios reikalavimai dėl saugaus atstumo laikymosi, higienos, būtinųjų asmeninių apsaugos priemonių. Tuo tarpu aptarnaujant žmones su galimybių pasu kaukės ir kiti operacijų vadovo nustatyti saugumo reikalavimai lieka rekomendaciniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilius

vilius portretas
kokia vyriausybe tokie ir planai.Klausimas,kas tikit kad tas pasas saugo nuo covido?DABAR padare priešingai-antsnukiai visiems

isvada

isvada portretas
jiems svarbiausia suskiepyti,nereikes nei kaukiu,nei atstumo laikytis,jie nesiklauso,kad paskiepyti visvien nesioja virusa!

Susimastykim kas vyksta

Susimastykim kas vyksta portretas
Pasiskiepijusiems reikia dvigubu kaukiu, negi valdzia taip beprotiskai nori kad visu iki vieno sveikata butu suzalota. Pats geriausias irodymas kaip veiksmingai veikia skiepas yra IZRAELIS ir kitos gausiai pasiskiepijusios valstybes, o neatsilieka it LIETUVA, kurioje padidejus paskiepytu skaiciui sparciai padidejo susirgusiu skaicius, o mirciu nebenurodo, nors ju daugybe. Pradedu galvoti, kad teisingai daroma uzdraudus susitikti su paskiepytais, gal maziau bus uzkreciama neskiepytu.Kad skiepai zalingi irodo ir tai kad grudami per prievarta ir net su 100 euru dovana kad parduotum savo kuna. Paaiskinkit man durnam nuo kada valdzia moka pinigus kad nesusirgciau, kodel turiu moket pats uz kitus skiepus bet kazkodel neduoda nei premijos, nei skiepo nemokamai. Pamastykite?
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių