Vyskupas K. Kėvalas uždraudė publikuoti G. Nausėdą ir R. Žemaitaitį kritikuojantį tekstą

  • Teksto dydis:

Vyskupas Kęstutis Kėvalas uždraudė katalikiškame leidinyje „Artuma“ publikuoti Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Antano Gailiaus tekstą, kritikuojantį Gitaną Nausėdą ir Remigijų Žemaitaitį.

Kaip praneša LRT, vietoje šio teksto spalio mėnesio numeryje pasirodė to paties autoriaus eilėraštis „Paskutinioji psalmė“.

Portalui tai patvirtino ir „Artumos“ vyriausiasis redaktorius Darius Chmieliauskas.

Kaip nurodo LRT, tokį savo sprendimą K. Kėvalas argumentavo tuo, kad A. Gailiaus tekstas neva svetimas bažnytinei kultūrai. Vyskupas teigė, kad straipsnio pasirodymas būtų interpretuojamas kaip leidinio „steigėjo nustatytų principų pažeidimas ir veikimas prieš steigėjo valią“.

Pranešama, kad neišpublikuotame tekste „Apie tamsą ir šviesą“ A. Gailius rašė apie rinkimų kampaniją. Savo komentare A. Gailius kritikavo „Nemuno aušros“ kandidatą R. Žemaitaitį ir prezidentą G. Nausėdą. Pasak komentaro autoriaus A. Gailiaus, R. Žemaitaitis mėgina „sutelkti į vieną vietą visas juodžiausias Lietuvos tamsybes“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

LGBT

LGBT portretas
protestuos paradu prie bažnyčios.

Rima

Rima portretas
Nieko Kėvalas nepakeis. Tegul pažiūri kaip po mišių arba minėjimų metu kunigai konservatorių kandidatams subines laižo. Kaip geriausi draugai atrodo ir žmonėms tą draugystę demonstruoja, kiti žmonės jiems neegzistuoja.

>Rits

>Rits portretas
O nuo kada tokie kaip tu, pradejo gerbt Bažnyčia ir vyskupus ar ne po to kaip prisidirbai?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių