Pereiti į pagrindinį turinį

Iš „Youtube" pašalinta dalis tariamai Lietuvos diplomatų įrašų

2013-08-05 13:55
BNS inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Interneto svetainėje „Youtube" neliko dalies tariamai Lietuvos diplomatų įrašų, kuriuose galbūt figūruoja Lietuvos ambasadorius Azerbaidžane Artūras Žurauskas.

Į minėtą svetainę liepos 8 dieną buvo patalpinti trijų pokalbių, išskaidytų į 4 dalis, įrašai. Dviejų pokalbių įrašai - apie Turkmėnistaną.

Vienas pokalbis telefonu, kaip nurodoma, Lietuvos ambasadoriaus Azerbaidžiane Artūro Žurausko ir Lietuvos URM pareigūno Gedimino Kaspučio. Antrasis pokalbio apie Turkmėnistaną įrašas, nurodoma, darytas balandžio 18 dieną 10.14 val. Jame kalbasi du vyrai, kurių vienas, nurodoma, yra Lietuvos ambasadorius Azerbaidžiane A.Žurauskas. Antrasis, Kęstučiu įvardintas verslininkas, teiraujasi ambasadoriaus ryšių su Turkmėnistanu, pristato gautus kvietimus investuoti šioje šalyje.

Minėtų pokalbių įrašai anksčiau galiojusiu interneto adresu (https://www.youtube.com/watch?v=QuIrIlF6weM; https://www.youtube.com/watch?v=5ECMgdNcUDw) - nepasiekiami. "Šis vaizdo įrašas negalimas", skelbia interneto „Youtube".

Tuo metu du pokalbių įrašai, kuriuose vienas iš pašnekovų, kaip nurodoma - Lietuvos ambasadorius Vengrijoje Rentas Juška - tebėra patalpinti ir prieinami svetainėje „Youtube".

Du pokalbių įrašus apie Turkmėnistaną buvo patalpinęs „Youtube" vartotojas "Farid Madzhirov", šio vartotojo profilis svetainėje sukurtas tą pačią dieną, kai buvo įkelti tariamai Lietuvos diplomatų pokalbių įrašai - liepos 8 dieną.

Kitus du pokalbių įrašus į svetainę įkėlė vartotojas pasivadinęs slapyvardžiu "Zydrunas Gerintas". Šis profilis taip pat sukurtas liepos 8 dieną.

Liepos 8 dieną svetainėje YouTube paviešinti trijų pokalbių telefonu įrašai, kuriuose, kaip nurodoma, figūruoja Lietuvos diplomatai: R.Juška, A.Žurauskas, taip pat Užsienio reikalų ministerijos Rytų partnerystės politikos departamento direktoriaus pavaduotojas Zenonas Kumetaitis ir Lietuvos URM pareigūnas Gediminas Kasputis. Viename pokalbyje ambasadorius A.Žurauskas, kaip nurodoma, kalbasi su verslininku Kęstučiu iš Lietuvos.

Visi pokalbių įrašai subtitruoti anglų kalba.

Užsienio reikalų ministerija (URM) dėl šio incidento pradėjo tyrimą. Penktadienį URM patvirtino gavusi Lietuvos ambasadoriaus Azerbaidžane A.Žurausko prašymą atšaukti jį iš pareigų. Dėl atliekamo tyrimo į Lietuvą iškviestas ir ambasadorius Vengrijoje Renatas Juška.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šį incidentą yra pavadinę informacine provokacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų