Žiema rodys nagus: naktimis spustels šaltis – kai kur šals iki 20 laipsnių

  • Teksto dydis:

Šiomis dienomis temperatūra kris vis sparčiau, debesų gretos mažės. Visgi, savaitei baigiantis šaltį pakeis permainos.

Šiandien truputį pasnigs tik kai kur, šalies šiaurėje ir šiaurės vakaruose bus daugiau pragiedrulių, čia ir šaltis bus stipresnis. Vyraus nesmarkus, bet žvarbokas šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje šals iki 3, Kaune iki 5 laipsnių. Šiauliuose bus apie 11, Panevėžyje ir Klaipėdoje apie 7 laipsnius šalčio.

Antradienio naktį šalčio gniaužtai dar labiau sustiprės, ypač šalies šiaurėje. Žymesnių kritulių nenumatoma. Pūs šiaurės, šiaurės vakarų, pajūryje rytinių krypčių vėjas. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 7–14, šiauriniuose, šiaurės vakariniuose šalies rajonuose tarp 14–17 laipsnių šalčio, kai kur gali atšalti ir iki 19 laipsnių. Dienos metu Vilniuje ir Kaune bus apie 9, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 8 laipsnius šalčio. Klaipėdoje šals iki 6 laipsnių.

Trečiadienį dangus bus šviesesnis, tačiau išsilaikys šalti orai. Vyraus rytų, pietryčių krypties vėjas, prie jūros jis bus juntamesnis. Naktį atšals iki 11–17, kai šiauriniuose šalies rajonuose iki 18–20 laipsnių. Dienos metu Vilniuje šals iki 10, Kaune ir Klaipėdoje iki 8 laipsnių. Šiauliuose bus apie 12, Panevėžyje apie 11 laipsnių.

Ketvirtadienį taip pat be kritulių, pūs žvarbus rytų, pietryčių krypties vėjas. Pajūryje jis bus gūsingas. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 10–15 laipsnių šalčio. Dienos metu Vilniuje šals iki 11, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 12 laipsnių. Kaune bus apie 10, Klaipėdoje apie 8 laipsnius šalčio.

Penktadienį atkeliaus permainos – temperatūra kils aukščiau, pradės snigti, kai kur kris šlapdriba. Sustiprės rytų, pietryčių krypties vėjas. Nakties metu šaltis sieks 6–13 laipsnių šalčio. Įdienojus Vilniuje bus apie 4, Kaune ir Klaipėdoje apie 3 laipsnius šalčio. Šiauliuose ir Panevėžyje šals iki 7 laipsnių. Po pietų temperatūra kils dar aukščiau.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį vyraus švelniai žiemiški orai, protarpiais pasnigs.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sma*kimas777

Sma*kimas777 portretas
Nebus tokiu salciu. Paga meteo saita rodo kad iki 13 salcio, o paskui pliusine +4 ir daugiau ir visas gruodis bus siltas. Apie nuli laikysis. Reklamos jusu nereikia, jau senai aisku kokie orai bus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių