Pereiti į pagrindinį turinį

Žiemos pramogos Lietuvoje: galima ne tik slidinėti

2014-01-07 19:00

Verslininkai sako, kad aktyvias pramogas žiemą gyventojai renkasi nedrąsiai, esą leisti laiką gamtoje per šalta, nors veikti yra ką – nuo eskimų pramogų iki buriavimo ant ledo arba kelionių amfibija.

A. Ufarto / BFL nuotr.

Verslininkai sako, kad aktyvias pramogas žiemą gyventojai renkasi nedrąsiai, esą leisti laiką gamtoje per šalta, nors veikti yra ką – nuo eskimų pramogų iki buriavimo ant ledo arba kelionių amfibija.

Atsirado naujų veiklų

Užuot važinėjęsi keturračiais, sniego motociklais ar visureigiais, gyventojai šaltuoju sezonu dažniau renkasi SPA procedūras, pramogas vandens parkuose arba spektaklius.

"Laisvalaikio dovanų" rinkodaros vadovė Vaida Sindaravičiūtė priminė, kad ir šaltuoju metų laikotarpiu gyventojai gali mėgautis pramogomis, kurias atrado vasarą.

Veikia ir kartingo trasos, organizuojamas ir jodinėjimas žirgais, o šiemet atsirado dvi naujos pramogos: kelionė amfibija, laivu, kuris gali judėti įvairiais paviršiais, – ledu, sniegu, smėliu ir asfaltu, arba pasivažinėjimas tanku netoli sostinės įsikūrusiame tankodrome.

"Žiemą galima buriuoti ledroges, išbandyti save "Crazy Car" (visureigio su atvirkštiniu vairu) slalomo trasoje. Žinoma, galima pramogauti ir patalpose – šaudyti tire, laipioti uolomis", – žiemos pramogas vardijo V.Sindaravičiūtė. – Šaltuoju metų laiku žmonės renkasi ir aktyvias pramogas – pasivažinėjimą gokartais, kelionę į Molėtų observatoriją, jodinėjimą žirgais Kauno marių pakrante. Kaip ir kasmet, populiariausių dovanų dešimtuke atsiranda masažo dovanų kuponai, bilietai į teatrą."

Dabar – pigiau

Anot jos, per šias Kalėdas populiariausios buvo gurmaniškos dovanos – pirkėjai rinkosi bičiuliams dovanoti vakarienės tamsoje arba restorano danguje "Dinner in the Sky", kuris į Lietuvą atvyks pavasarį,  dovanų kuponus. Ji skaičiavo, kad vidutiniškai dovanai gyventojai išleido 80 litų, tačiau, apskritai vertinant žiemos pramogų kainas, jos atsieina pigiau. Pavyzdžiui, vasarą populiarūs skrydžiai oro balionu ar šuolis su parašiutu kainuoja per 200 litų, 150 litų atsieina skrydis sklandytuvu ar nardymas, plaukiojimas jachta – 100 litų. O žiemą populiarios pramogos vidutiniškai įkainojamos iki 100 litų.

Tačiau burlenčių ir jėgos aitvarų centras "Surfhouse" žiemą gali džiaugtis bene geriausiu pardavimu, kurį užtikrina snowkitingo (čiuožimo snieglente naudojant jėgos aitvarą) entuziastai.
"Tai nėra pramoga, kuria gali užsiimti vaikai. Be to, žiemą, kitaip nei vasarą, į lauką su marškinėliais ir šlepetėmis neišeisi, reikia ir tinkamų striukių, šalmų, akinių, kur kas didesnio inventoriaus", – paaiškino "Surfhouse" komandos narys Rokas Drungilas.

"Žiemą siūlome užsiimti kelių rūšių sportu – snowkitingu Valkininkuose ir slidinėjimu laisvuoju stiliumi Druskininkuose", – sakė "Surfhouse" atstovas.

Slidinėjimas tampa kitoks

Anot jo, populiari pramoga slidinėjimas Lietuvoje jau keičiasi. Žmonės slidinėja ne tik tradiciškai, bet ir įveikdami kliūtis, vamzdžius ir t. t.

Štai kalnų slidinėjimo centras "Kalita", įsikūręs Anykščiuose, kasdien sulaukia lankytojų skambučių su klausimu, kada galės atvykti slidinėti? Vasarą populiari atostogų kryptis į Aukštaitiją, žiemą gyventojus sutraukia tik dėl slidinėjimo, nors siūlo ir šiltojo sezono pramogų, pavyzdžiui, jodinėjimą žirgais.

"Jei ne slidinėjimas, Anykščiai užmigtų žiemos miegu", – sakė Anykščių rajono informacijos ir turizmo centro direktorius Rimantas Sereičikas.

Kalitos kalne slidžių mėgėjams atsirado ir daugiau pramogų – žiemą riedėti galima ir vadinamaisiais amerikietiškaisiais kalneliais, ir pramogauti sniego parke ant pripučiamų sniego žaislų.
"Sniegas kol kas buvo šlapias, o kai šaltis laikėsi vos vieną parą, nieko nepadarysi. Stebime amerikiečių, rusų, norvegų orų prognozes. Neaišku, kada trasos ims veikti", – svarstė kalnų slidinėjimo centro "Kalita" direktorius Liudvikas Avietė.

Lietuvos kaime – haskių kinkinys

Įdomią pramogą – pasivažinėjimą haskių ir malamutų kinkiniu – jau dešimtmetį siūlo "Nuotykių akademija". Jos savininkė Jolanta Bliuj sakė, kad tokia šiaurietiška atrakcija darosi vis populiaresnė, o, be šunų traukiamų rogių, lankytojai pramogauja ir žaisdami eskimų, indėnų žaidimus, užkandžiaudami prie laužo.

"Per ilgą laiką žmonės atprato nuo aktyvaus poilsio, pavyzdžiui, slidinėjimo, nes klimatas atšilo. Tačiau dabar aktyvus poilsis gamtoje net ir žiemą sugrįžta. Gyventojai ieško žiemiškų pramogų, todėl ir mūsų organizuojamas laisvalaikio leidimo būdas populiarėja, atvyksta ir šeimų, ir suaugusiųjų grupių", – sakė J.Bliuj.

Verslininkės teigimu, nors pramoga, galima sakyti, sezoninė, jie, priešingai nei slidinėjimo centrai, nėra priklausomi nuo oro ir sniego.

"Ši pramoga asocijuojasi su sniegu, todėl važiuoti rogėmis – idealus variantas. Tačiau, kai sniego nėra, siūlome važinėtis su specialiais ratukais. Juk šunys treniruojasi nuo rudens", – komentavo J.Bliuj.

"Uno parkai", valdantys laipiojimo medžiuose kompleksus, taip pat nesulaukia pernelyg daug lankytojų. Darbuotojas Donatas sakė, kad šiemet jau nebesistebi, jog žiemą lankytojų srautas sumažėja.

"Visada bandome pasakyti, kad trasose, užlipus į medį nėra šalta, tačiau žmonės bijo šalčio. Nors pasivaikščioti jie eina ir žiemą, lauke būna ir su vaikais, į medžius vis dėlto nelipa", – sakė "Uno parkų" atstovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų