Žiežmarių gyventojus dėl neįgaliųjų namų bandys įtikinti pats ministras

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis pirmadienį vyksta į Kaišiadorių rajoną,  Žiežmarius, kad padėtų įtikinti vietos gyventojus dėl planuojamų statyti namų neįgaliesiems.

Žiežmarių kultūros centre gyventojams bus pristatytas pastato techninis projektas, po to vyks diskusija, BNS sakė ministro atstovė spaudai Eglė Samoškaitė.

„Bandysime įtikinti, kad neįgalieji yra tie patys žmonės, kaip ir visi kiti“, – teigė E. Samoškaitė.

Bandysime įtikinti, kad neįgalieji yra tie patys žmonės, kaip ir visi kiti.

„Grupinio apgyvendinimo namuose apgyvendinsime pakankamai savarankiškus žmones, kurie gali ne tik susitvarkyti namus ir aplinką, bet ir dalyvauti užimtumo, dienos veikloje“, – pridūrė ji.

Pasak L. Kukuraičio atstovės, namuose gyventų nuo aštuonių iki dešimties neįgaliųjų, jie būtų prižiūrimi visą parą.

Dalis žiežmariečių teigia bijantys protiškai neįgaliųjų kaimynystės dėl savo ir vaikų saugumo, taip pat kritikavo vietos valdžią, kad ši jais nesitarė dėl planuojamų statybų.

Bendruomeninius namus planuojama statyti dešimties arų sklype. Kvartale, kur įsikurs neįgalieji, yra daug sodų.

Neįgalieji bus čia perkelti iš uždaresnių Strėvininkų globos namų, įsikūrusių Žiežmarių apylinkėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis...

Alis... portretas
o tas atsiradęs savininkas neįgaliųjų rūmams Mūriniuose Strėvininkuose turėtų valstybei atlyginti pastato remonto išlaidas, manau, siekiančias šimtus tūkstančių eurų... o tik po to jam turi būti, gal būt, grąžinti tie puošnūs rūmai ant kalno... o dabar tai čia kvepia kažkokia afera... matyt, tokioj gražioj vietoj ruošia dirvą privatiems slaugos namams...

0nute

0nute portretas
Nelinkiu nei vienam priestaraujanciam ziezmarieciui seimoje tureti toki zmogu...o jeigu...o jeigu jis yra kokia tada jusu nuomone...kur jiems gyventi...miske dykymoje...bukim tolerantiski kitokiam...nes nezinia kada busime ju vietoje...atrodo esame jautrus ir supratingi...bet kai susiduriame tiesiogiai sirdingumas kazkur dingsta...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių