Pereiti į pagrindinį turinį

Žinančius prašo atsiliepti

2009-03-23 09:00

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija nebeaprėpia savo veiklos erdvės. Piliečiai prašomi suteikti žinių apie prieštaringai vertinamą "Gender Loops" projektą ir jo rengėjus.

Atsižvelgdama į tėvų pranešimus, kad ikimokyklinėse įstaigose per "Gender Loops" projektą galbūt diegiama mažamečių ugdymo metodika, aiškinanti ir apie netradicinę seksualinę orientaciją, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija trečiadienį (kovo 25 d.) surengs tiesioginę transliaciją internetu, per kurią į tėvelių klausimus atsakys socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja Jolanta Ramonienė.

"Jau surinkome gana nemažai faktų apie "Gender Loops" projektą Lietuvoje, todėl iš dviejų žinybų sudarytai darbo grupei bus ką veikti", – neabejojo J.Ramonienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija praėjusią savaitę pranešė apie galimybę sukurti darbo grupę, bendrą su Švietimo ministerija.

Tėvai, savivaldybėse, globos namuose, vaikų teisių apsaugos tarnybose dirbantys socialiniai darbuotojai prašomi suteikti daugiau informacijos apie konkrečias šalies ikimokyklinio ugdymo ir kitas įstaigas, kuriose buvo taikyta arba mėginta taikyti "Gender Loops" metodiką ar šios metodikos atskiras priemones.

"Pavyzdžiui, mes tikrai žinome, kad šio dviprasmio projekto rengėjai siūlo pedagogams su tėveliais pradėti kalbą dėl metodikos taikymo ne nuo termino apie lyčių lygybę, o sakyti, kaip jie gali "paruošti gyvenimui berniukus ir mergaites besikeičiančiame pasaulyje", – įspėjo J.Ramonienė.

Ji neabejoja, kad viešumas yra geriausia priemonė, padėsianti apsaugoti mažamečius nuo netinkamos informacijos.

Informaciją ir klausimus reikėtų siųsti e. paštu [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų