Žiniasklaida: apie tai, kad trūksta apsaugos priemonių iš Kinijos, žinota dar pernai vasarą

  • Teksto dydis:

Apie tai, kad iš didžiulės apsaugos priemonių siuntos už 24 mln. eurų ne viskas pasiekė medikus, žinota dar pernai vasarą, pirmadienį skelbia LRT Tyrimų skyrius.

LRT turimi dokumentai taip pat rodo, priemones iš Kinijos užsakęs Ekstremalių sveikatai situacijų centras pagal tiekėjų pageidavimus taisė sąskaitas, kad sumos ir kiekiai atitiktų sutartį. Kur dingo prekės beveik už milijoną eurų, šiuo metu tiria teisėsauga.

Kaip skelbia LRT, dar praėjusią vasarą tuometinis Ekstremalių sveikata situacijų centro vadovas Olegas Sitnikovas elektroniniu laišku „Dėl prekių iš Kinijos pristatymo problemų“ apie trūkstamas prekes informavo buvusį operacijų vadovą Auelijų Verygą.

Buvęs operacijų vadovas A. Veryga LRT Tyrimų skyriui tvirtino neprisimenantis O. Sitnikovo kreipimosi, esą apie priemones buvo kalbamasi nuolat.

Anot LRT, dokumentai rodo, kad pernai pristatant į Lietuvą prekes iš Kinijos kiekiai ne visuomet atitikdavo išrašytas sąskaitas, o trūkumai būdavo pildomi kitais reisais, vėliau Lietuva koreguodavo sąskaitas pagal kinų pastabas.

Ekstremalių situacijų centras sako, kad pakeitimai buvo nereikšmingi, tačiau sąskaitos koreguotos, kad atitiktų  pirkimo sutarties kiekius ir sumą. Centras sako, kad kinai pateikė visus įrodymus, kad pristatė sutartą prekių kiekį.

Generalinė prokuratūra balandį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl maždaug 912 tūkst. eurų vertės apsaugos priemonių trūkumo.

Pasak prokuratūros, tyrimas, susipažinus su pirmine Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių sveikatai situacijų centro pateikta informacija, pradėtas tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto vagystės.

Turimais duomenimis, sutartis dėl asmens sveikatos priežiūros įstaigoms skirtų medicininių kaukių, kepurių, vienkartinių chalatų, pirštinių bei apsauginių akinių pristatymo buvo sudaryta pernai kovą ir visą siunta pasiekė Lietuvą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bukagalviui klp

Bukagalviui klp  portretas
O dabar prie ministro Dulkio ir PIŠ vyriausybės žmonės miršta kurie neturi giminių ? Totaliai bukas ? Kodėl šios valdžios ir ministerio " mengele " nevadini ? Gal dabar atsidarė gydymo įstaigos ar lengviau pas medikus specialistus papulti ? Fui....Nemėgstu bukų ir dar drįstančių kaltinti ...

Kis

Kis portretas
Siam propogandonui reikia atimti Klaipedos varda,kol priklause savivaldai kuda neslo,o kai tapo su Kauno diena i rankas Putinui sakes>viskas kas susije su Landzbergiu +,kiti galite nesivarginti jums paliko tik -.Butu juokinga,bet kam vartoja miestu vardus,lyg miestai sutinka su tais mesliais,kurie juos valdo?

Kis

Kis portretas
Ieskokite Sitnikova,kol dar nemire nuo sirdies infarkto.Itartinai greitai pabego "savu noru"
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių