Prokuratūrą palieka rekordinis prokurorų skaičius

  • Teksto dydis:

Prokuratūrą palieka rekordiniai skaičiai prokurorų, o naujų priėmimas iki šiol strigo dėl finansinių problemų, tačiau jos sprendžiamos, sako Generalinės prokuratūros prokurorė Nida Grunskienė.

Kaip skelbia portalas LRT, pernai metų duomenimis, prokuratūros sistemoje dirba 1098 asmenys: 203 valstybės tarnautojai, 273 darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartis, ir 622 prokurorai.

Pernai, kaip rodo statistika, prokuratūrą paliko 22 prokurorai – trys prokurorai mirė, vienas išėjo dėl sveikatos problemų, aštuoni prokurorai išėjo, sulaukę 65-erių metų, nes įstatymas numato tokią amžiaus ribą dirbant prokuroru, trys prokurorai buvo atleisti, septyni prokurorai išėjo savo prašymu.

Kaip LRT sakė generalinė prokurorė Nida Grunskienė, šiemet iš prokuratūros pasitraukė jau 13 prokurorų. Ji tvirtino matanti signalų, kad šiemet iš prokuratūros pasitrauks ir daugiau prokurorų, nei jau pasitraukė.

„Šiais metais yra poreikis atsinaujinti, nes prokurorai masiškai pradės eiti į užtarnautą poilsį ir bus toks tarpas, kad gali nelikti, kam dirbti“, – aiškino N. Grunskienė.

Generalinės prokuratūros duomenimis, nei pernai, nei užpernai prie tarnybos neprisijungė nė vienas naujas prokuroras. Pasak N. Grunskienės, pernai į sistemą nebuvo priimta nė vieno prokuroro dėl susidariusios 1,8 mln. eurų skylės darbo užmokesčio fonde.

Prokurorai masiškai pradės eiti į užtarnautą poilsį ir bus toks tarpas, kad gali nelikti, kam dirbti.

„Praėjusiais metais mes turėjome didelį minusą atlyginimų fonde, neturėjome lėšų, turėjome didelį įsiskolinimą, todėl nepriėmėm nė vieno naujo prokuroro. Buvo pakelti atlyginimai prokurorams, bet nebuvo padidintas atlyginimų krepšelis. Pernai mums pavyko truputį sutaupyti, o sutaupėme todėl, kad buvo atleisti prokurorai ir nauji nebuvo priimti, šiemet jau galime atsikvėpti lengviau“, – pasakojo generalinė prokurorė.

Ji tvirtino, kad skylė prokuratūros atlyginimo fonde jau yra užtaisyta.

Šiemet paskelbtos trys atrankos į prokurorus, tad sistema turėtų pasipildyti trimis naujais prokurorais. Jei bus poreikis, anot jos, bus paskelbta ir daugiau atrankų. Į vieną prokuroro vietą pretenduoja po 4 ar 5 asmenis.

N. Grunskienė tvirtino, kad kone didžiausia prokurorų bendruomenės problema slypi ne prokurorų skaičiuje ar šio skaičiaus pokyčiuose, o tame, kad prokurorų kolektyvas sensta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrinti

Tikrinti portretas
Išeinančiuosius privalu. Ir jų vaikus, anūkus. Tai galimai ištisi fabrikėliai išsigimėlių planingai veisimo su pagalbinių paslaugų industrija, kur nelegaliai ne tik kokos miltelių į zefyrus dėjo, bet ir chemijos laboratorijas valdė su priedanga, kad gamina sodos virtuvės reikmėms

Manau

Manau portretas
Prikaupe jie juodai dienai, turi NT prisipirke, santaupų stiklainiuose kieme ir dėžutėse, tai išeina ramiai, savo vaikų vaikams jau visko prirupinta...

Klpd.

Klpd. portretas
Manau ponai puikiai pradėjo jaust kad galų-gale visos kaltės dėl vykstančio ,,bardako" šalyje sueis į LR Prokuratūrą.. Iki šiol vis pavykdavo išsilaikyti pavėsyje per daug nelendant į akis ir niekur nesikišant (utai algelė nuolat buvo didinama..:D) Kas dar turi mastymą, tas seniai supranta kad visos vagystės, visos gigantiškos valstybinės aferos šalyje TURĖJO BŪTI UŽKARDYTOS dar užuomazgose, o tai yra prokurorų ir atitinkamų institucijų darbas. Kažkiek dirbo tik STT ir FNTT, bet ir tai net vagio Masiulio nepagavo..:D) Na gal ir toliau ponams pavyks ,,išnešti sveiką kailį" ale - bet - tačiau sunkaus ir gausaus darbo laikmetis jau tikrai artėja:D)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių